Két újabb gyanúsított Kocsis István mellett

Már három gyanúsítottja van annak a hűtlen kezelés gyanújával folytatott nyomozásnak, amelyben május 10-én elsőként Kocsis Istvánt, a BKV volt vezérigazgatóját hallgatta ki terheltként a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya – írja a Magyar Nemzet.

A cikk szerint az ügy újabb szereplői az eljárásban érintett gazdasági társaságok vezető tisztségviselői, akiket a Kocsissal közölt, jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás gyanújával összefüggésben hallgattak ki. A lap ügyvédi forrásokból úgy tudja, a nyomozók azt a Kocsis által 2008 novemberében kötött eseti tanácsadói szerződést vizsgálták, amelyben a vezérigazgató hárommillió forint plusz áfa értékben a közlekedési vállalat adózási gyakorlatáról szóló tanulmány elkészítéséről állapodott meg a V-Valeur Kft.-vel.

Kocsis a gyanú szerint tisztában volt azzal, hogy a tanulmány nem tartalmaz a gyakorlatban hasznosítható információkat, ezért a kifizetés sérti a cég érdekeit, mégis igazolta a szerződés teljesítését, és a BKV bruttó 3,6 millió forintot utalt át a kft.-nek. A Magyar Nemzet úgy tudja, a másik vizsgált szerződést Kocsis 2008 decemberében határozatlan időtartamra kötötte a Fazeno Bt.-vel a társaság hatékonyságának növeléséről szóló szakvélemény elkészítésére. A havi 300 ezer forint plusz áfa díjazásért készült iratok nem bírtak valós értékkel, ennek ellenére Kocsis igazolta a teljesítéseket, melyek alapján a Fazeno összesen 720 ezer forinthoz juthatott.

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője közölte, a volt vezérigazgató a BKV szempontjából értéktelen munkák elvégzésére kötött szerződésekkel összesen 4,32 millió forinttal károsította meg a zrt.-t. A szóvivő jelezte, a volt vezérigazgató mellett a bűncselekményekkel érintett egyéb társaságok vonatkozásában is további gyanúsítások várhatók.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.