Két rendes utas megbénította a teljes villamosforgalmat a kiskörúton

Jegyet vásárolt két utas a villamosvezetőtől a Gellért téren, emiatt megbénult a Kiskörút villamosforgalma, pillanatok alatt 10 villamos állt egymás után. Pedig semmi különös nem történt, csak nem akartak jegy nélkül utazni. A villamosvezetők is tették a dolgukat, a lehető leggyorsabban igyekeztek kiszolgálni az utasokat. Ennek ellenére alakult ki a dugó a vonalon.

Az eset hasonló a nemrégen a 7-es buszon tartott jegyvásárlási akcióhoz, most már ugyanis a villamoson is lehet jegyet venni. A dolog ellen azonban tiltakoznak a szakszervezetek, egész pontosan az ellen, hogy minden egyeztetés nélkül hárították a vezetőkre a feladatot. A szakszervezet pontos belső szabályzatot, illetve a szükséges feltételek megteremtését, például biztonságos pénztárgépeket várna el a munkaadótól. De ez nincs, a megfelelő körülményeket nem biztosítják a feladat ellátásához – panaszolják a sofőrök. A helyzet visszásságára igyekezett felhívni a figyelmet a BKV-n belül működő Egységes Közlekedési Szakszervezet, amelyet civilek segítettek a jegyvásárlással az akcióban. Most a Gellért téren ugyanannak a civil szervezetnek két tagja vett jegyet.

A BKK a múltkori, a Rákóczi utat megbénító akció után közölte, hogy a jegyvásárlási lehetőség az utasok érdekét szolgálja, az akció pedig a közüzem megzavarása. 

Úgy tudjuk, a BKK-nál most neszét vették a tervezett akciónak, de buszokra számítottak. Ennek ellenére viszonylag gyorsan reagáltak, de a kötött pályán közlekedő villamosok torlódásának megszüntetése nem olyan egyszerű feladat. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.