Két hidat zártak le a taxisok

A két órára meghirdetett taxisdemonstráció előtt nem sokkal még csak pár tucatnyian voltak a Hősök terén, de később is jóval kevesebben voltak, mint egy hete. Viszont ma már két hidat zártak le.

Az egy héttel ezelőtti akciójukon felbuzdulva a tüntetők most is két útvonalon indulnak el, így az egyik csapat a Dózsa György út, Thököly út, Rákóczi út, Kossuth Lajos utca útvonalon keresztül jutott el az Erzsébet hídhoz, míg a másik taxiskonvoj az Andrássy út felől a Lánchídhoz indult.

Ennyien voltak kettő előtt a Hősök terén
Kovács Klára / Népszabadság

Tudósítónk szerint három óra körül ért körülbelül két tucat taxi az Erzsébet hídhoz, a rakparton is leglább ennyien haladtak a Petőfi híd felé. A Lánchídon is sokan voltak. Közlekedni elég nehezen lehetett.

A Vámház körutat három sávban, a menetirány szerint jobb oldalon lefoglalta körülbelül hatvan taxi. Illetve a Lánchidat, a Pestről Budára tartó sávot majdnem teljesen hosszában szintén hatvan taxi foglalta el. Összesen nagyjából 120 autó volt a két menetben.

Czipfery Csaba szervező elmondta: a Lánchidat ezúttal is egy-egy sávban zárták le. A hídblokádok után az autók az Alkotmány utcában sorakoztak fel. „Már megvan az elkövetkező öt hétre a menetrendünk” – mondta Czipfery Csaba arról, hogy ha a mai demonstrációjukra sem kapnak megfelelő választ a döntéshozóktól, úgy mi lesz a következő lépésük.

Czipfery Csaba hangsúlyozta: a mostani akciójukat azért tették délutánra, hogy a gyerekek el tudjanak jutni az érettségire.

A demonstráció kettőkor kezdődött, és fél hatig tartott.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.