Két héten belül meglesznek az új tankerületi főnökök

A változtatás része, hogy a munkavállalók kinevezése az iskolaigazgatók javaslatára történhet meg, akik a kinevezés és megszüntetés kivételével minden munkáltatói jogkört gyakorolhatnak.

A végéhez közeledik a tankerületi központok leendő vezetőinek meghallgatása, a szaktárca a jelentkezők rátermettsége alapján hozza meg döntését. Várhatóan két héten belül eldől, hogy kik kerülnek az 58 tankerületi központ élére – írja a szakállamtitkárság tájékoztatására hivatkozva a Magyar Idők. 

A tárca közölte: a tankerületi központok elhelyezkedését a területi és közlekedési sajátosságok, a települések közti távolság és megközelíthetőség, a tanulói-foglalkoztatotti létszám, a fenntartott feladatellátási helyek száma és az egyes oktatási szolgáltatásokhoz való hozzáférés egységes biztosításának figyelembevételével határozták meg.

– Azokban a tankerületekben, ahol szükséges, a központ mellett kihelyezett irodát is működtetni fog a fenntartó, ezzel is segítve a zökkenőmentes ügyintézést, a helyi szintű személyes kapcsolattartást – írja a lap. 

Az államtitkárság felhívta a figyelmet arra is, hogy az intézményekben dolgozó munkavállalók kinevezése is az iskolaigazgatók javaslatára történhet meg, ők a kinevezés és megszüntetés kivételével minden munkáltatói jogkört gyakorolhatnak.

– Ott, ahol eddig csak fenntartó volt az állam (és a működtetést az önkormányzat végezte), január elsejétől ismét az igazgató lesz a munka irányítója a technikai feltételeket biztosító dolgozók esetében is – tették hozzá.  

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.