Kész Zoltán: Veszprémet is meglopta a Fidesz

Veszprémet is meglopja a Fidesz. A kormány bejelentett fejlesztési ígéretei közül a legfontosabbakat sunyi csendben visszavonta - mondta el sajtótájékoztatóján Kész Zoltán, a város független képviselője.

Nem lesz viadukt a belső körgyűrű Séd fölötti tervezett szakaszán, és nem lesz átkötő szakasz a 8-as út és a 82-es út között. Utóbbin lehetett volna megközelíteni a szintén beígért uszodát, amelynek az építése még nem kezdődött el – sorolta a képviselő a Veszprémnek megígért, de elmaradó beruházásokat.

Utalt rá: a Magyar Közlöny július 29-ei számában olvasható, hogy a kabinet visszavonta a korábbi kormányrendelet 2. a) és b) pontját, melyek s Veszprémnek tett ígéreteket tartalmazzák.

A kormányrendeletet személyesen Orbán Viktor írta alá, így ő alázta meg a veszprémieket – jelentette ki Kész. - Az ünnepélyes keretek között bejelentett fejlesztések három hónapot sem éltek meg.

A képviselő feltette a kérdést: mi történhetett a három hónap alatt?

- A miniszterelnök esetleg nem elégedett a Fidesz-franchise Veszprémet elérő korrupciós gépezetével? Képes lenne egy egész várost büntetni azért, mert piti politikustársai nem elég ügyesek a lopásban? Megelégelte, hogy a veszprémi Fideszhez ezer szálon köthető Új Nemzedék Központ gyanús ügyeiben már az Állami Számvevőszéknek kellett feljelentést tennie? Megelégelte, hogy Némedi Lajos alpolgármester hetek óta nem hajlandó nyilvánosság elé állni, hogy tisztázza magát és egyenesen válaszoljon az őt ért korrupciós vádakra? Vagy nem tetszik neki a veszprémi Navracsics Tibor különutas viselkedése a menekültkérdésben? - vetette fel Kész Zoltán.

(Közben kiderült, hogy Némedi Lajos alpolgármester ma délután sajtótájékoztatót tart, Öntsünk tiszta vizet a pohárba címmel. Erről is beszámolunk majd.)

A döntés Kész Zoltán szerint a helyi Fidesz-politikusok párton belüli lobbierejét mutatja meg. Úgy látszik, Orbán Viktor letett Veszprémről, megelégelte a párttitkárként viselkedő frakcióvezető, Ovádi Péter működését.

Kész arra kéri a veszprémi fideszeseket, hogy most ne pártjukkal, hanem városunkkal foglalkozzanak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.