„Orbán provokálja a menekülteket”

Aljas, sötét  világ ez. Politikai alvilág - fogalmaz a menekültekkel szembeni magyar politikáról Facebook-bejegyezésében Kész Zoltán országgyűlési képviselő. 

A veszprémi győzelmével a Fidesz kétharmados parlamenti többségét megszüntető Kész utal arra, tegnap óta menekültek tüntetnek a Keleti pályaudvarnál, aztán azonnal „helyesbít”:  Nem, nem menekültek, hanem utasok. Utasok, akiknek érvényes vonatjegyük van Münchenig. Mégsem utazhatnak.

De miért nem? - kérdezi a képviselő. - Kinek az érdeke, hogy ne menjenek tovább? Miért szállítják le őket a vonatról? Miért provokálják őket, hogy kétségbeesésükben tüntetni kezdjenek?

Kész szerint erre Orbán Viktor sötét politikája adja meg a választ. Orbán szándékosan tartja itt ezeket a menekülteket, tudatosan provokálja őket. Hogy balhé legyen, amit aztán lehet mutogatni a Fidesz közpénzből fenntartott propagandatévéjében, újságjaiban. És míg a magyar választópolgár ezt látja, a menekültekkel van elfoglalva, addig Orbánék titokban eladják maguknak a nemzeti parkjaink földjeit, Szijjártó beköltözik az új luxusvillájába, mialatt a Quaestor-károsultakat suttyomban kisemmizi, Matolcsy újfent elkölt sok tízmilliárd forintot a mi pénzünkből valami kastély megvásárlására, a közpénzből  folytatott óriásplakátos hecckampányról ne is beszéljünk, fogalmaz Kész.

Ezért kényszerülnek ezek a szerencsétlen emberek teherautók rakterébe zsúfolódva, lelketlen és erőszakos embercsempészek kénye-kedvének kitéve, a túlélés reményében menni a halálba.

„Pedig a vonatjegy olcsóbb, mint az embercsempész, vagy a magyar (illetve Rogán-biznisz) államkötvény." - teszi hozzá, majd levonja a következtetést: „Aljas, sötét világ ez. A politikai alvilága.”

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.