Kész egy hónapot ad magának az aláírásgyűjtésre

A rendelkezésre álló 120 nap helyett csak egy hónapot ad magának Kész Zoltán, hogy összegyűjtsön 200 ezer aláírást a kétmillió forintos állami bérplafonról szóló népszavazás kiírásához. A független képviselő május 1-jén indítja el a gyűjtést.
Kész decemberben nyújtott be tizenhárom, a korrupció visszaszorítását célzó népszavazási kérdést. A Nemzeti Választási Bizottság ja­nuár 18-án kettőt hitelesített. A kampányfinanszírozással összefüggővel szemben a múlt héten jogorvoslati kérelmet nyújtottak be a Kúrián, a bér­plafonnal kapcsolatos kérdéssel szemben azonban nem érkezett kifogás, ezért ebben az ügyben már meg is kezdődhetne az aláírásgyűjtés.
Kész és csapata a veszprémi siker éjszakáján
Kész és csapata a veszprémi siker éjszakáján
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Az egy évvel ezelőtti veszprémi időközi választáson egyéni mandátumot szerző politikus azonban kivár. Csapatának naponta 6666 aláírást kellene összeszednie ahhoz, hogy egy hónap alatt meglegyen a 200 ezer. A képviselő lapunknak azzal indokolta az aláírásgyűjtésre szánt idő önkéntes leszűkítését, hogy az elmúlt időszakban csak az a népszavazás volt sikeres, amelyre egy hónapon belül összegyűlt a szükséges számú szignó. Kész szerint akinek egy hónap alatt nem jön össze, annak négy hónap alatt sem fog.

Kész csapata mind a 106 választókerületben gyűjti majd az aláírásokat, és a kétharmadot megbontó veszprémi példa alapján a személyes kapcsolatot helyezik majd előtérbe. A politikus a kampány részleteiről konkrétumokat még nem mond, de jelzi, hogy több ellenzéki párttal és civil szervezettel tárgyaltak már. Arra a kérdésre, hogy a Jobbikkal is egyeztettek-e, Kész azt válaszolta: nem, de ha a radikális párt hoz aláírásokat, azokat sem utasítják vissza.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.