Megrohanták a titkolózó fideszes szervezetet Juhász Péterék

Az új Nemzedék Központ irodájánál kezdte a reggelt az Együtt. Juhász Péter és csapata a közpénzekkel szeretnék elszámoltatni a szervezetet, ehhez a rendőrséget is kihívták a helyszínre.

"Megszálltuk az Új Nemzedék Központ Irodáját, mert nem hajlandóak elszámolni a pénzünkkel. A rendőrséget kihívtuk" - számolt be a csütörtöki reggeléről Juhász Péter a Facebook oldalán.

A politikus a 444.hu szerdai cikkére hivatkozva kíván fellépni, amiért a Fideszhez közeli szervezet nem hajlandó elszámolni a közpénzekkel. 

"Ha a hatóság a norvég adófizetők pénze miatt lerohanta az egyébként teljesen részletesen elszámoló civil szervezeteket, akkor követeljük, hogy a Fidesz köreihez tartozó szervezetek ellen is így lépjen fel" - érvel Juhász csütörtök fél kilenc körül kitett posztjában. "Foglalja le az iratokat, hogy azokat ne lehessen se meghamisítani, se megsemmisíteni. Az Együtt politikusai és aktivistái kihívták a rendőrséget. Amíg kiérnek lefoglalni az iratokat, addig biztosítják a helyszínt."

Kilenc óra előtt kikerült egy videó a rendőrség megérkezéséről. Az Együtt azt ígéri, hogy amennyiben lesznek további fejlemények, azokról is beszámolnak a közösségi oldalon. 

Eközben az MTI-n megjelent közlemény alapján az Új Nemzedék Központ (ÚNK) Közhasznú Nonprofit Kft. állítása szerint több mint 3500 oldalnyi dokumentumot és mintegy 1,5 gigabájtnyi adatot bocsátott az Állami Számvevőszék (ÁSZ) rendelkezésére. A beadandó iratok egy része azonban károsodott, és emiatt a leadási határidő meghosszabbítását kérték a számvevőszéktől.

A központ csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, a hozzájuk 2015. szeptember 7-én érkezett, négy évre visszanyúló adatigénylésre reagálva kérték az ÁSZ főtitkárát: hosszabbítsa meg az adatszolgáltatásra adott "szűk határidőt". Erre azért volt szükség, mert az elmúlt négy évben többször is cserélődött a cég menedzsmentje. Emellett tavaly júniusban az iratok a jelenlegi székhelyre, egy fővárosi, Bajza utcai irodaházba kerültek, ahol egy részük az augusztus 17-ei felhőszakadás miatt károsodott, azonosíthatatlanná vált. Erről írásban tájékoztatták az ÁSZ-t.

Az ÁSZ szerdán azt közölte, hogy az ügyészséghez fordult, mert nem lehetett végrehajtani az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft. számvevőszéki ellenőrzését, a cég ugyanis nem bocsátotta rendelkezésre a szükséges dokumentumokat.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.