Kérjen bocsánatot Cser Ágnes!

Nem ért véget az egészségügyi érdekvédő szervezetek nyilvános legitimációs vitája a keddi tüntetésen, amikor a tömeg egyszerűen nem engedte szóhoz jutni Cser Ágnest, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnökét. Csütörtökön ugyanis nyilvános bocsánatkérésre szólították fel az Őszintén az Egészségügyért Akciószövetséghez tartozó érdekvédő szervezetek Cser Ágnest.

Mint az közleményükben írják: a keddi, a Magyar Szakdolgozói Kamara és az Akciószövetség közös demonstrációja előtt egy nappal Cser Ágnes az Echo tévé Napi Aktuális című műsorának adott nyilatkozatában alaptalan vádakkal illette a szervezőket és a szimpatizánsokat.

Cser Ágnes a keddi tüntetésen
Cser Ágnes a keddi tüntetésen
Veres Viktor / Népszabadság

Az MSZ EDDSZ elnöke a műsorban „csipet-csapatnak” nevezte az új érdekvédelmi tömörülést. Mint mondta: „sajnálom, hogy a Csipet-Csapat, most formálódó, az újsütetű érdekvédelmi szervezetek úgy gondolják, hogy át kell venniük a hatalmat, diktálniuk kell, fölösleges hagyni, hogy politikai háttérerők használják őket. Felesleges.”

Az Akciószövetség lapunkhoz is eljuttatott állásfoglalása szerint: azt, hogy Cser Ágnes Csipet-Csapatnak nevezett öt-hatezer embert, akik ki mernek állni jogaikért, akár még bóknak is vehetik. Ezzel ismerte el – szerintük – az elnök asszony, hogy a jó csapat! Azonban, az a vád, amely szerint politikai háttérerők használják az Akciószövetséget, melynek a célja nem több mint felbujtás, már olyan kijelentés, amelyet határozottan visszautasítanak. Valamint követelik, hogy Cser Ágnes a nyilvánosság előtt vonja vissza kijelentéseit az Akciószövetségről, és kövesse meg azt a több ezer embert, akit ezen kijelentésével megsértett. Hozzátették azt is: a keddi demonstráción Cser Ágnes is megtapasztalhatta, mennyien állnak mögötte, amikor több mint tízezer ember együttesen kifütyülte és a szó szoros értelemben hátat fordított neki és az általa képviselt kétes értékeknek is.

(Az Őszintén az Egészségügyért Akciószövetség tagjai: ATSZ- Autonóm Területi Szakszervezet, FAKOOSZ- Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége, FESZ – Független Egészségügyi Szakszervezet, MOSZ – Magyar Orvosok Szövetsége)

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.