Keresik a gyalázatos tankönyvek felelőseit

Az LMP több idén ősszel iskolába került tankönyvet is jogszabálysértőnek tart különböző társadalmi sztereotípiák megjelenítése miatt, és keresi ezen kiadványok felelőseit.
Erről Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke és Ikotity István LMP-s országgyűlési képviselő beszélt csütörtökön, Budapesten újságíróknak.

Szél Bernadett úgy fogalmazott, számos új tankönyv hemzseg a társadalmi és nemi sztereotípiáktól, annak ellenére, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyik rendelete kifejezetten tiltja az ilyen tankönyvi megnyilvánulásokat.

Példaként említette az Apáczai Kiadó Első olvasókönyvem című tankönyvében található egyik rajzot, amely szerinte a nőknek általánosságban gyengébb szellemi képességet, a férfiaknak pedig erőszakosságot tulajdonít. Felháborítóak nevezte továbbá azt a hatodikosoknak szánt természetismeret tankönyvet is, amelyben arról írnak, a fiúk és lányok eltérő szellemi képességgel rendelkeznek.

Az LMP mindezek miatt számos tankönyvet megvizsgál és hivatalos választ kér arról, miként kaphattak engedélyt, valamint ki a felelős a megjelentetésükért - hangsúlyozta Ikotity István.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.