Kémelhárító nő, járó betegek, borozó tinik - lapszemle

Magyar Nemzet: III/II-es volt Hunvald utódja. Népszava: Óvatosan Oroszországgal, mondja az új külügyminiszter. Vas Népe: Vita a szombathelyi rendelőkről. Délmagyarország: Hol szerzik be az alkoholt a 18 éven aluliak?

III/II-es tiszt az MSZP jelöltje, írja a Magyar Nemzet. Az állambiztonság egykori hivatalos állományának tisztje Hunvald utódja, Kivágó Iván Györgyné, aki a Fővárosi Választási Bizottság vasárnapi döntése értelmében átveszi a lemondott képviselő helyét a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójában. „Információnk szerint az 1970-es évektől már a hálózat tagja volt, a nyolcvanas években pedig a III/II-es kémelhárító főcsoportfőnökség 8-as osztályának B alosztályán dolgozott." „Annyit tudni lehet, hogy a III/II-es főcsoportfőnökség az idegenforgalom területén és az amnesztiával hazatértek között végzett kémelhárító tevékenységet."

Izgalommal várjuk, mi lesz Barack Obamával címmel interjút közöl Balázs Péter külügyminiszterrel a Népszava. Önálló és erős Külügyminisztériumot akar Bajnai Gordon miniszterelnök - mondta a lapnak a magyar diplomácia új irányítója. Szerinte nemzeti külpolitikára van szükség, melyben a magyar érdekeket semmi sem írhatja felül. Oroszország kapcsán óvatosságot ajánlott. Kijelentette: a minisztériumnak takarékoskodnia kell és csökkentenie apparátusát.

A Vas megyei és a szombathelyi önkormányzatnak már hosszú ideje nem sikerül dűlőre jutni a járóbeteg-ellátás ügyében, írja a Vas Népe. A vita forrása Németh Kálmán városi alpolgármester szerint az, hogy a megyei önkormányzat áthelyezte a kórház székhelyét Szentgothárdra, s érzelmi kérdés, hogy visszakerüljön a megyeszékhelyre. Mint mondta, ha nem lesz az ügyben előrelépés, akkor a város kénytelen lesz a MÁV-rendelő közreműködésével önálló járóbeteg-ellátót létrehozni. Kovács Ferenc megyei közgyűlési elnök szerint már javaslatot dolgoztak ki a kórház működtetésével kapcsolatos közös konzultatív testület létrehozására.

A fiatalok és az alkohol a témája a Délmagyarország riportjának. Szegeden az egyik hipermarketlánc belvárosi üzletében lehet legolcsóbban alkoholhoz jutni - legalábbis ezt állítják azok a tinik, akik itt gyülekeznek a hétvégi bulik előtt. Kézről kézre adja a vörösboros műanyag palackot öt fiú és három lány. Odabenn, a boltban eközben hosszú a sor, a pénztárnál olykor elkérik a személyit. Három fiúról bebizonyosodik, hogy még egyikük sincs 18. Megkérik a mellettük álló társaságot, vegyék meg nekik a hat doboz sört. A pénztártól való távozás után egyenlítik a tartozást. Kinn az utcán három fiú műanyag üvegből issza a fehér bort.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.