Kéken ragyog szombaton a Szabadság-szobor

A Parlament kupolája helyett idén a szintén Budapest jelképének számító Gellért-hegyi Szabadság-szobrot világítják kékre április 2-án, az Autizmus Világnapján.

Idén is számos hazai szervezet csatlakozik a nemzetközi Light It Up Blue!, vagyis "Ragyogj kéken!" mozgalomhoz. Ennek lényege, hogy az egyes városokban a jellegzetes épületek kék színű világítást kapnak, hogy felhívják a figyelmet az autizmusra, melynek jelképes színe a kék.

Az Autisták Országos Szövetsége – hasonlóan a többi nemzetközi, országos és regionális szerveződéshez – ismét csatlakozik a „Ragyogj Kéken!" kampányhoz. A budapesti rendezvényen azonban, idén először, az évek óta fennálló hagyományoktól eltérően a Parlament kupolája helyett Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotásának, a Gellért-hegyi Szabadság-szobornak a kivilágítására kapott engedélyt a szülőszövetség.

Szolidaritását fejezi ki az autista emberekkel az Emberi Erőforrások Minisztériuma is oly módon, hogy az Emmi központi épülete kivilágításával csatlakozik a "Ragyogj kéken!" kampányhoz.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.