Meghátrált a Fidesz a Bányai Gimnázium ügyében

Közös nyilatkozatot adott ki Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere és Lukács Lajos, a Bányai Júlia Gimnázium volt igazgatója, akit nem akartak kinevezni, de a szülők és a diákok több tüntetésen kiálltak mellette.

Közös nyilatkozatot adott ki Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét fideszes polgármestere, és dr. Lukács Lajos, aki 22 éven át vezette sikeresen a kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumot. A polgármester előzőleg megbeszélést kezdeményezett a gimnázium vezetői, dolgozói, szülői képviselőivel, és a korábbi igazgatóval, akit az önkormányzat gyakorlatilag két pályázati fordulóban is elutasított.

Szülők tüntetnek Lukács Lajos mellett
Szülők, diákok tüntetnek Lukács Lajos mellett
Ujvári Sándor / Népszabadság

Az iskola vezetői önkritikát gyakoroltak: elismerték, hogy nem jól mérték föl azt a helyzetet, hogy az intézmény az önkormányzattól a Klik fenntartásába került. A polgármester elismerte, hogy mindenkinek érdeke az intézmény eddigi színvonalának fenntartása, ezért visszavonta azt a korábbi elképzelését, hogy megváltoztassa az iskola szerkezetét. Kinyilvánította, hogy mind ő, mind a képviselő-testület többsége támogatja, hogy Lukács Lajos vezesse tovább az iskolát, ugyanakkor szorosabb együttműködésben állapodtak meg az iskola vezetősége és a városvezetők között.

A megállapodásra azután került sor, hogy a múlt héten visszavonta pályázatát Szilágyi Piroska Tünde, akit az önkormányzat a legtöbb szavazattal támogatott. Így formailag nem kell újra szavazni, Lukács Lajos pályázata ugyanis érvényes, és a másik jelölt visszalépése után az övé a legtöbb városházi szavazat is.

Bár formailag a Klik dönt, a közlemény szerint a polgármester támogatása garanciát jelent mindenkinek, aki a gimnázium jövőjéért aggódik, hogy a színvonalas oktató-nevelő munka a korábbi vezetés – Lukács Lajos mellett eddigi két helyettese – irányításával folytatódhat.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.