Katonai tiszteletadással fogadták az új honvédelmi minisztert

Minél előbb meg kell erősíteni a honvédséget, a honvédség imázsát a réginél is magasabb szintre kell emelni, és katonai életpálya-modellt kell kialakítani - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter szombaton a fővárosban, miután katonai tiszteletadással fogadták új munkahelyén, a minisztériumban.

Hende Csaba a Honvédelmi Minisztérium (HM) udvarán az állományhoz intézett beszédében összefogást kért a katonáktól azért, hogy együtt tudják felépíteni a 21. század modern hadseregét.

A honvédekhez szólva azt mondta, "számíthattok rám, és én számítok rátok. Számítok arra, hogy eskütökhöz híven minden bajtól és veszélytől oltalmazzátok édes hazánkat". A miniszter hangsúlyozta: "a katonai esküt ti is, én is letettük már régen, ezért tudhatja mindenki, tudhatja az egész világ, hogy a magyar nemzet szabadságáért, jogaiért és méltóságáért és a haza függetlenségéért mi együtt, ha kell, az életünket is feláldozzuk".

Beszéde végén az újságíróknak azt mondta, hogy a hivatalos átadás-átvételre nem most, hanem hétfőn kerül sor. Most csupán alkotmányos kötelességeit teljesíti a megfelelő papírok aláírásával.

A miniszter a Fidesz-KDNP ünnepi nagygyűlése után - többek között Simicskó István leendő parlamenti államtitkár és Csampa Zsolt, az Országgyűlés honvédelmi bizottsága alelnökének társaságában - a Kossuth térről gyalog ment a HM udvarára, ahol Fodor Lajos leendő közigazgatási államtitkár, valamint Tömböl László vezérkari főnök fogadta őt.

A hivatal udvarán ott voltak a katonai felsővezetők, továbbá Nemeskürty István akadémikus és Für Lajos volt honvédelmi miniszter.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.