galéria megtekintése

Hatalmas kirúgási hullám a TV2-nél, sorra küldik el a nagy neveket

16 komment

B. I.

Több képernyős személyiség távozott pénteken a TV2-től. Hivatalosan közös megegyezéssel bontottak szerződést Dudás Ádámmal, a Tények reggeli és déli műsorvezetőjével, Horváth Csabával, a Tények vezető szerkesztőjével és Kárász Róberttel, a Mokka egyik műsorvezetőjével is.

Kárász Róbert
Mediaworks - archív

Dudás Ádám 19 évet töltött a csatornánál, a Tények reggeli adása a műsorvezetése idején piacvezető volt. Dudás a Facebookon így köszönt el: „Majdnem 19 év - ennyit töltöttem a TV2-nél. Ennyi egy házasság életében is rengeteg. Sok-sok minden változott (a logó legalább négyszer), én maradtam a régi. Köszönöm az elmúlt éveket azoknak, akikkel minőségi munkát végezhettem, és akik mindeközben a barátaim lettek. Még találkozunk!”

 

Kárász Róbert a Facebookon péntek délután azt írta: „A mai nappal lezárult egy korszakom a TV2-nél! 2008. szeptember 1-jén kezdődött! Iszonyatosan jó csapattal dolgoztam a Mokkában! Erre fogok gondolni! Végezetül egy idézet Jókai Annától: Talán igazuk van az optimistáknak, minden rossz szülhet valami jót”.

Ezután jött a hír, hogy Horváth Csaba, a Tények vezető szerkesztője is távozik. Ő szerkesztette a pénteki adást. A híradó kezdése előtt másfél órával behívták a hírigazgató szobájába, ahol közölték vele, hogy távoznia kell. Információink szerint Horváth az új hírigazgató érkezése óta folyamatosan konfrontálódott az új hírigazgatóval, Kökény-Szalai Viviennel, mert nem értett egyet a megrendeléseivel. 

Információink szerint Kökény-Szalai a nap folyamán Dudás Ádámon és Kárász Róberten kívül még több műsorvezetővel, szerkesztővel és riporterrel tárgyal, nem kizárt, hogy mások is távoznak a televíziótól.

Úgy tudjuk, Kökény-Szalai fel akar mondani Zöldhegyi Katalin szerkesztő-riporternek is, a riporter azonban jogászokkal konzultál. A Napló egykori riportere és a Tények mostani külpolitikai szerkesztője 1997-től, az indulástól ott van a TV2-nél.

A Tények nézettsége esik, a TV2-t pedig sorra hagyják ott a nagy nevek, amióta Kökény-Szalai megkapta a hírigazgatói posztot. Alig egy hete távozott Hermann Gábor, a Tények riportere és Friderikusz Sándor is, aki nem folytatja a Friderikusszal összezárva című műsort. Korábban felmondott Szabó Tibor, a TV2 Tények riportere, illetve Kőrösi Gábor, a Tények szerkesztője és műsorvezetője is, így pedig már több mint egytucatnyi munkatárs távozott a TV2 hírcsapatából önként vagy kényszerűségből azóta, hogy Kökény-Szalai lett a hírigazgató. A lapunkhoz kiszivárgott információk szerint a TV2-nél „pocsék” a hangulat, a távozó munkatársak azon gondolkodnak, hogy merő gúnyból beiratkoznak a TV2 továbbképzéseire, hogy megfeleljenek a Kökény-Szalai által támasztott, több esetben is önfeledt kormánypropagandába – például a pedagógus-tiltakozás egyik vezéralakja, Pukli István elleni karaktergyilkosságba – merülő elvárásoknak.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.