Kaposvár népszavazást akar

Összegyűlt a kellő számú aláírás Kaposváron ahhoz, hogy kiírják a városba tervezett gumifeldolgozó engedélyezéséről a helyi népszavazást.

A referendumról szóló kérdést megfogalmazó szocialista önkormányzati képviselő, Pintér Attila tudósítónknak elmondta, hogy hétfőn már több mint 14 ezer támogatója volt a népszavazási kezdeményezésnek. A 67 ezer lelkes város választópolgárainak negyede, 13 995 helybéli szignója szükséges a kiíráshoz. Az aktivisták péntekig tovább gyűjtik az aláírásokat, mert akkor jár le az erre biztosított 30 napos határidő. A gyűjtést azért folytatják, hogy ne legyen gond a nem hitelesíthető szignók miatt.

A kaposvári képviselő-testület kormánypárti többsége áprilisban döntött arról, hogy a város befogadja a Csányi Sándor cégbirodalmához tartozó Homatech Zrt. gumihulladék-feldolgozóját. A kaposváriak többször tüntettek a 17 milliárd forintért megépülő, 50 embert foglalkoztató létesítmény ellen, mivel egyes szakértők szerint az üzem veszélyeztetheti a közelben élők egészségét. Hasonló megfontolás vezette január elején a százhalombattaiakat, akik tömegtüntetésen utasították el a gumifeldolgozó üzem létesítését, ezután az önkormányzat is leszavazta az addig támogatott projektet.

A referendumot az üzemet korábban örömmel fogadó fideszes polgármester, Szita Károly aláírásával támogatta, vagyis ő is a helyiekre bízná a döntést.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.