Káosz volt az informatikaérettségin

A Facebookon fakadt ki egy tanár az emelt szintű informatikaérettségi kaotikus szervezése miatt.

Veszélyeztette az érettségit a szervező állami szerv ember- és eszközhiánya az egyik budapesti gimnázium informatikatanára szerint.

Az oktató a Facebookon osztotta meg tapasztalatait arról, milyen kaotikus körülmények között tartották a hétfői emelt szintű informatikaérettségit. 

A vizsga reggel 8 órakor kezdődött, de a tanár csak 10 órakor kapott – ötszáz kollégájával együtt  – e-mailt a kormányhivataltól, hogy megnézhetik beosztásukat az érettségi vizsgaelnöki és vizsgáztatói visszajelző rendszerben (DARI). A tanárt két iskolába osztották be, az írásbelizők már félig megírták a dolgozatukat, mire odaért.

Az iskolában kiderült, hogy volt olyan kollégája, aki egyáltalán nem kapott értesítést, „de már javítja a matekot, mert a javításvezető szólt, hogy látja a listában, így megnézte a DARI-ban, hogy tényleg”. Olyan tanár is akadt, aki nem is regisztrált, mégis kapott felkérést, illetve olyan is, aki kapott értesítést a kormányhivataltól, mégsem volt beosztva sehova. 

„Az, hogy kit, mikor értesítenek az elvállalandó feladatról, teljesen véletlenszerű, az sem biztos, hogy kap értesítést” – jegyezte meg a méltatlankodó informatikatanár, aki a következő diagnózist állította fel tapasztalatai alapján: „az érettségit szervező állami szerv oly mértékű ember- és eszközhiánnyal küzd, ami már veszélyezteti a szervezést. Az emelt szintű érettségiztetésre vállalkozó tanárok száma veszélyesen kevés.”

A Facebook-bejegyzéshez hozzászólt egy másik oktató, aki megerősítette, hogy ő is megkapta a kormányhivatal körlevelét, hogy fogadja el a beosztását, amit amúgy már régen elfogadott, miután már második hete tart az érettségi, és ő a vizsgaelnök. Mint írta, tavaly az emelt szintű szóbelire hozták oda a megbízólevelét, amit egyébként a kormányhivatal megbízottja már az írásbeli javításnál el akart kérni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.