Káosz a Fidesz indoklásában

A törvényjavaslat hivatalos indoklása szerint csökkent a telefonadó alapját képező beszéd- és SMS-forgalom, mert sokan használnak internetes szolgáltatásokat. Ezt két nap után felejtették el a politikusok.

Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő a ZDF Heute Journal című esti hírműsorában arról beszélt, hogy azért akarják bevezetni az adót, hogy be tudják tartani az EU által elvárt három százalék alatti költségvetési hiányt. A tegnap benyújtott költségvetés 2,4 százalékos hiánycélt említ, így Kovács nyilatkozata rossz üzenet a piacoknak.

Szájer Józsefnek köszönhettük a netadó eddigi legfurább magyarázatát. – Azt állítani, ami itt az elmúlt napokban elhangzott, hogy az internetadó az internetezés elleni támadás, az butaság, mert akkor az, hogy nem ingyen kapjuk az élelmiszert, az az evés szabadsága elleni támadás – mondta. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn a parlamentben annak a reményének adott hangot, hogy az adó az internet elterjesztését fogja segíteni. Nyakatekert indoklása szerint az adóra fizetett milliárdokból az uniós széles sávú fejlesztések önrészét finanszíroznák.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.