Kancellárok: "az egész eljárás egy nagy átverés"

Az LMP továbbra is elutasítja és aggályosnak tartja a felsőoktatási kancellári rendszert, ezért kikéri a kancellári pályázatok anyagait.
Ikotity István országgyűlési képviselő és Pető Ernő, az LMP felsőoktatási szakszóvivője szerdán közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írták: bár a pályázatokat keddig lehetett benyújtani, Orbán Viktor miniszterelnök már hetekkel ezelőtt kijelentette, tudja kiket fog kancellárnak kinevezni.

Emlékeztettek: megpróbálták szembesíteni a kormányfőt "ezzel a képtelen helyzettel", Orbán Viktor azonban nem válaszolt, helyette az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára "kezdett kínos magyarázkodásba" - írták. Az LMP szerint félő, hogy "az egész eljárás egy nagy átverés".

A politikusok ezért tudni akarják, mik a kiválasztás szempontjai, honnan jönnek a kancellárok, milyen programot hirdettek meg pályázati anyagaikban.

Szerintük az egyetemeknek és főiskoláknak "a drasztikus elvonások" visszapótlására, a felsőoktatás szereplői által közösen kialakított stratégiára, és a hosszú távú tervezés lehetőségére van szükségük.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.