Újabb elméletek a Welsz-Simon ügyről

A Népszava szerint Simon Gábornak nincs is bissau-guineai útlevele, a Blikk pedig tudni véli, hogy Welsz Tamás bevett valamit a halála előtt.

Egymást érik a vadabbnál vadabb elméletek az előzetesben lévő Simon Gáborról és az őt lebuktató Welsz Tamásról. Sem utóbbi halálának körülményei, sem az állítólagos kamu-útlevelek ügye nem tisztázódott még megnyugtatóan, a Blikk és a Népszava szerdán ezekben vélt új mozzanatokat felfedezni – nem is akármilyeneket.

"Egyre kisebb az esélye, hogy Welsz Tamás természetes halált halt" – a Blikk információi szerint legalábbis a rendőrségi állományban sokan úgy tudják: a bissau-guineai útlevelekkel is seftelő üzletember bevett valamit halála előtt. A Blikk úgy tudja, Welsz hívta ki a rendőröket Logodi utcai irodájába, ahol dokumentumokat adott át az általa forgalmazott hamis bissau-guineai útlevelekről. (A gyanú szerint ilyen okmányokkal nyitott álnéven magyar bankszámlát az előzetes letartóztatásban lévő Simon Gábor volt MSZP-s elnökhelyettes is, s 75 millió forintnyi eurót tartott rajta.) Innen érdi házába mentek újabb iratokért, majd visszaindultak a fővárosba, de Welsz rosszul lett az M7-esen. A Blikk úgy tudja, Welsz ekkor mondta a rendőröknek, hogy bevett valamit.

Erről a rendőrség hivatalosan még semmit sem mondott. De a hir24.hu korábban azt írta, a férfi mondatai így hangzottak: „uraim, bevettem valamit. Nem tudnak ellene semmit tenni". Ám a Blikk cikke szerint ezt a férfi nem érdi házában mondta, hanem az M7-esen. Utóbbi azért is életszerűbb, mert nehéz elhinni, hogy az egyenruhások nyugodtan indultak vissza Érdről az öngyilkossági kísérletről beszélő Welsszel.

A rosszullét után az üzletember a Budai Mentőszolgálatra került, de nem tudták megmenteni. Bár boncolási eredmények még nincsenek, a bulvárlap értesülése szerint a hatóságok vizsgálják a mérgezés gyanúját, mérget és drogot is keresnek az elhunyt szervezetében.

A Simon–Welsz-üggyel kapcsolatban szerdán egy másik érdekes elmélet is napvilágra került: a Népszava szerint Simon Gábornak nem is volt bissau-guineai útlevele. A napilap névtelen forrásokra hivatkozó értesülése szerint – amely valóságtartalmát egyelőre nem volt módunk ellenőrizni – vallomásában Welsz Tamás sem állította, hogy ilyet "szerzett" volna Simonnak, vagy biztosan tudná, hogy van ilyen okmánya, Simon Gábor mégis részben emiatt van előzetes letartóztatásban.

A Magnet Bankban állítólag ezzel az útlevéllel nyitott Simon-számla valóban létezik, de ahhoz a lap információi szerint nem mutattak be útlevelet, amikor a számlatulajdonos adatait az ügyfél lakásán ellenőrizték a bank alkalmazottai. A Népszava információi szerint a volt MSZP-s politikus ügyvédje az előzetes elrendelésekor a bíróságon hiába kérte a vádhatóságtól a bizonyíték bemutatását, ezt visszautasították.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.