Jutalomlakások Erzsébetvárosban?

Ellenzékieket is jutalmaztak bérlakással az Erzsébetvárosban. Ma döntik el, hogy megszüntetik-e a korengedményes nyugdíjat. Egyre többen pártolják az Országos Cigány Önkormányzat önfeloszlatását. Az országos napilapokból szemléztünk.

Jutalomlakások Erzsébetvárosban

A bérházak nagyvonalú eladása mellett a lakásgazdálkodás is sajátosan zajlott és zajlik Erzsébetvárosban, ahol az ellenzéket elhagyókat vagy az ellenzékből kizártakat is lakáskiutalásokkal jutalmazták - írja a Magyar Hírlap. A helyi Fidesz-frakció rövidesen az ügyészséghez fordul a VII. kerületi lakásgazdálkodás visszásságai miatt. A napilap szerint, miközben a kerületben háromezer lakásigénylő vár lakásra, csak úgy osztogatja a bérlakásokat a Hunvald György vezette testület. A liberálisokon kívül fideszes helyi politikusokat, illetve családtagjaikat is bérlakással jutalmaztak a lap értesülése szerint.

Ma eldől, marad-e a korengedményes nyugdíj

Ma eldőlhet, hogy marad vagy megszűnik a korengedményes nyugdíjazás - írja a Népszava. Az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén a kormány kezdeményezi, hogy a december 31-én megszűnő intézményt egy évvel hosszabbítsák meg. Ha a szociális partnerek is rábólintanak a változásra, akkor a nyugdíj előtt állók jövőre is kérhetik korai nyugdíjazásukat, ellenkező esetben január 1-jétől erre már nem lesz lehetőségük. A munkavállalók ragaszkodnak a korengedményhez, és nem csak további egy évig. A gazdasági visszaesés miatt ugyanis egyre több cég küldi el alkalmazottait, ebben a helyzetben kiemelten fontos szerepe van a korkedvezményes nyugdíjnak. Számítások szerint a döntéssel 60 ezer ember menekülhet meg a munkanélküliségtől. A munkáltatók álláspontja még nem egyértelmű.

OCÖ-oszlatás karácsonykor?

Újabb cigány politikus fontolgatja, hogy támogassa az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) önfeloszlatásának gondolatát - írja a Magyar Nemzet. Oláh József, a Roma Diplomások Szövetségének elnöke a lapnak azt nyilatkozta: nem tesz jót a hazai kisebbség és többség viszonyának, hogy az önkormányzat jelenlegi elnöke, Kolompár Orbán egy 13 millió forintos gazdasági bűncselekmény egyik vádlottja lett. Az OCÖ feloszlatását – amelyre a testület karácsonyi közgyűlésén kerülhetne sor – a képviselők közül korábban a baloldali Kertész Lóránt, az Országos Roma Polgárjogi Mozgalom elnöke és Farkas Félix, a Lungo Drom borsodi elnöke pendítette meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.