galéria megtekintése

Juhász Péter: Teljesen nyilvánvaló, hogy Rogán hazudott

62 komment


Rab László

A megúszásra játszó Rogán Antalról és a pénzátadást elhallgató közmédiáról is beszélt a lapunknak adott interjúban Juhász Péter, az Együtt alelnöke.

Rogán Antal egymillió forintra perelte, mert ön bűnözőnek nevezte. Ehhez képest nem ez az egymillió van a középpontban, hanem az a tíz, amit állítólag Portik Tamás adott a fideszes politikusnak. Elégedett?

Hogyne. Másfél éve tart a per, s már a legelején indítványoztuk Portik Tamás meghallgatását, csatoltunk olyan dokumentumokat, amelyek bizonyítják, hogy Rogán Antal még belvárosi polgármesterként áron alul adott el ingatlanokat. Most Portikot beidézte a bíróság, mert indokoltnak látta, hogy meghallgassa, kikkel állt kapcsolatban, ismerte-e Rogánt, mit tud a rendszerről. Elvileg úgy kellett volna történnie, hogy Rogánt és Portikot szembesítik egymással, hiszen így tudtak volna reagálni egymás állításaira. Rogán Antal azzal kerülte ki a tárgyaláson való részvételt, hogy halaszthatatlan közfeladat ellátása miatt nem tud jelen lenni. Konkrétan azt mondta, hogy háttérbeszélgetést folytat német újságírókkal, és a Bildnek nyilatkozik. Noha az interjút illetően is voltak kétségeink, az biztos, hogy a bírósági tárgyalás időpontját két hónapja tudni lehetett. Azt meg nem hiszem, hogy a német újságok ennyire előre dolgoznának. Teljesen nyilvánvaló, hogy Rogán hazudott, meg akarta úszni azt, hogy meg kelljen jelennie a bíróság előtt.

Mi a folytatás?

 

Az, hogy a bíróság újra beidézi Rogán Antalt, neki pedig meg kell jelennie. Mi megidéztetjük Portikot arra a tárgyalásra is, hogy megtörténjen a szembesítés. Így fog továbbhaladni az ügy. Már a pénteki tárgyalás is elegendő ahhoz, hogy politikai véleményként joggal állíthassam: bűnözőkkel üzletelt, hiszen rengeteg erre utaló adat van. Ha tényekre alapozom a véleményemet, nem vagyok számon kérhető. Rogán ügyvédei beidéztek rendőr tanúkat, ami eléggé érdekes, mert a Portik elfogását vezető parancsnokot kérték föl tanúnak, illetve a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak azon tagját, aki az állítások szerint vezette a Portik elleni titkos adatgyűjtést.

Honnan tudhattak róluk?

Ez a nagy kérdés. Azt, hogy ki ez a két személy, senki semmilyen módon nem tudhatta meg, csak akkor, hogy ha bűncselekményt követnek el, ezt minősített adattal való visszaélésnek hívják. Az, hogy ki vezet egy titkos nyomozást a Nemzeti Védelmi Szolgálaton belül, nem lehet megtudni másként. Emiatt megintcsak bizonyítottnak látom, hogy Rogán Antal bűnözőkkel üzletel.

Juhász Péter ígéri, nem áll le
Mediaworks

A perről az állami média nem számolt be. Erről mi a véleménye?

Az MTI nem küldött a tárgyalásra tudósítót, nem számolt be róla. Az Együtt közleményét sem hozta le arra hivatkozva, hogy Pápa Marianne (Habony Árpád nagybátyjának özvegye – A szerk.) neve szerepel benne, a személyiségi jogok miatt nem lehetséges a közlés. Amikor a közleményt beadtuk az Országos Sajtószolgálatnak címezve immáron nevek nélkül, akkor sem hozták le. Tehát Rogán propagandaminisztériumi hatalma lehetővé teszi, hogy az állampolgárok teljesen egyoldalúan férjenek hozzá az információkhoz. Itt tartunk.

Fölmerült, hogy Portikot valaki rávette, vallja azt a bíróságon: „Tízmilliót vittem Rogánnak.”

Meggyőződésem, hogy erre Portikot senki nem vette rá. Életemben nem találkoztam még vele, sokáig nem is tudtam róla semmit. Azért idéztettük be, mert előtte interjút adott az Átlátszónak, s elmondta, ismeri Rogánt (Rogán ezt tagadta – A szerk.). Portik nem volt érdekelt abban, hogy hazudjon, mert egyrészt öt évet kockáztatna a hamis tanúzással, másrészt ha ezt mégis kockáztatná a jobb körülmények reményében, biztos, hogy tőlem nem tudná ezeket remélni, mert én ezt nem tudom elintézni. Nem tudok neki kedvezményeket sem adni. Ellenérdekelt lenne abban, hogy ezeket elmondja. Azt tette, ami a bíróságon kötelezettsége volt: elmondta, amit tudott.

A politikai nyilvánosságban hogyan csapódott le Portik brutális állítása? Nyár van, uborkaszezon, a fél kormány a futball-Eb-n szurkol, és rögtön érkezett is a válasz Rogán Antaltól: hazugság, amit Portik állít.

Folytatni fogom az ügyet. Bízom benne, hogy a közvélemény a foci ellenére is figyelni fog. Két óra alatt 600 ezer emberhez jutott el a Facebook-videóm, magas a nézettség. Ez volt az a pont, amikor a nyilvánosság áttörte azt a küszöböt. És van még pár adu a kezemben.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.