Jud Süss - hatósági véleményt kérnek a filmvetítésekről

Az Egyenlő Bánásmód Hatóságtól kér állásfoglalást a Jud Süss filmvetítések kapcsán Szabadai Viktor, az SZDSZ XIII. kerületi elnöke. Azt szeretné, ha véleményeznék azokat az állításokat, amelyekkel a közösségi elleni izgatás miatt tett feljelentést elutasította az ügyészség.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság elnökéhez fordul Szabadai Viktor, az SZDSZ XIII. kerületi elnöke, miután az ügyészség elutasította a párt három tagjának közösségi elleni izgatás miatt tett feljelentését.

A politikus Demeter Juditot arra kéri, hogy véleményezze az ügyészség elutasításában szereplő állításokat. A kerületi elnök emlékeztet arra, hogy közel egy évvel ezelőtt  két képviselőtársával, Merker Dáviddal és Szederkényi Andrással a Jud Süss filmvetítések kapcsán feljelentést tettek a kerületi ügyészségen, közösség elleni izgatás miatt.

Szabadai Viktor úgy fogalmaz, miután a kerületi ügyészség azzal az indoklással szüntette meg a nyomozást, hogy a náci propagandafilm a mai magyar környezetben "légüres térben mozog", panaszt tettek a Fővárosi Főügyészségen, de azt idén április elsején szintén elutasították.

Szabadai Viktor kijelentette, hogy az utóbbi hetek eseményei világosan bebizonyították, az ügyészség érvelése nem helytálló. A  politikus szerint elég, "ha csak a nyíltan rasszista Jobbik és  Magyar Gárda tiszaeszlári rendezvényére, vagy a Gárda budai várban tartott holokauszt-tagadó felvonulására gondolunk". A képviselők ezért Demeter Judithoz, az Egyenlő Bánásmód Hatóság  elnökéhez fordulnak, hogy véleményezze az ügyészség elutasításában  szereplő állításokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.