Józsefváros még több adót szedne

Több helyi adót akar beszedni Józsefváros. A fideszes Kocsis Máté vezette önkormányzat ugyanis arra jutott: nem elég bevétel folyik be a kivetett gépjármű-, telek-, építmény-, iparűzési, idegenforgalmi és kommunális adóból, valamint a talajterhelési díjból. Az adóbevétel növelésére pedig a pénzt nem sajnálva kér tanácsot a VIII. kerület.

Az adóügyi iroda hatékonyabb működése érdekében bonyolítottak le beszerzést a nyáron. Három cégnek küldték meg felhívásukat. A három felkért cég – a PricewaterhouseCoopers (PWC) Magyarország Kft., az East-Audit Igazságügyi Adó-, Járulék- és Könyvszakértő, Tanácsadó Zrt., valamint a K. G. L. Adószakértő és Tanácsadó Kft. – közül csak az első kettő jelentkezett határidőre. De ezek sem voltak elfogadhatók: a PwC ajánlata formailag nem felelt meg a felhívásnak, míg az East-Audit a becsült értéknél 20 százalékkal magasabb árat jelölt meg.

A hiánypótlást végül csak a PwC nyújtotta be. A cég több mint tízmillió forintért bevételnövekedést, munkaidő- és költségmegtakarítást, továbbá „ügyfél­élmény-növelést" ígért.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.