Jövőre több pénz jut a koraszülöttmentésre

Az Országgyűlésnek benyújtott tervezet szerint, a jövő évi költségvetésben az idei évre tervezetthez képest 182 millió forinttal több jut a koraszülöttek mentésére – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi államtitkársága vasárnap, a koraszülöttek világnapján az MTI-vel.

A közleményben kifejtették: ebből az Országos Mentőszolgálat 2014-ben 70 millió forint értékben szerez be két új korszerű mentőgépkocsit, míg a további 110 millió forintot a mentés működési költségeinek többlettámogatására kívánja fordítani az egészségügyi államtitkárság.

Ezen túlmenően a szaktárca folytatja 2010-ben indított pályázatait, aminek köszönhetően 4,8 milliárd forintból az ország 23 intézményében újul meg a koraszülött-ellátás.

Kiemelték továbbá, hogy az idén novembertől minden, a 32. hét előtt világra jött gyermek térítésmentesen részesülhet az őket leginkább fenyegető vírusfertőzés, az RSV megelőzésére szolgáló védőoltásból.

Világszerte és Magyarországon is tíz csecsemőből egy idő előtt érkezik a világra. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága „a koraszülöttek életesélyeinek növelését, s ezért ellátásuk, korai gondozásuk fejlesztését kiemelten fontos feladatának tartja” - hangsúlyozza a közlemény, hozzátéve: jövőre összesen 565 millió forint jut arra, hogy „a koraszülött csecsemők a lehető legmegfelelőbb ellátást kaphassák meg, növelve ezzel esélyüket”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.