galéria megtekintése

Harrach Tamásig vezetnek a trafikosztás szálai

Az írás a Népszabadság
2015. 05. 06. számában
jelent meg.

Bita Dániel–Vári György
Népszabadság

Harrach Péter KDNP-frakcióvezető fiáig is elvezetnek a trafikosztás szálai. Harrach Tamás cégének ügyvezetője kültag egy betéti társaságban, amely három dohánybolt koncessziós jogát nyerte el Angyalföldön, ott, ahol az ifjabb Harrach önkormányzati képviselő. A férfi a 2010-es választás előtt mindenkit a Fidesz támogatására buzdított.

„Jót akarok magamnak. A Fidesz azt fogja tenni, amit én akarok, amire nekem van szükségem. Csak a Fidesz képes arra, hogy megoldja a problémáimat” – olvasható abban a direktmarketing-levélben, amelyet a kormányzásra készülő párt a 2010-es parlamenti választás előtt küldött szét több százezer háztartásba Beimli Tamás nevében, arcmásával és aláírásával. „Ahogy Ön is, én is dühös vagyok, elegem van abból, hogy ellopták a jövőmet, hogy ellopták az országot. (…) A mostani kormány mindennel törődik, csak velünk nem, csak az olyan emberekkel nem, mint Ön vagy én. Mi becsülettel elvégeztük az iskolát, betartjuk a törvényeket, fizetjük a számlákat, adókat, rendesen élünk. Mint minden normális ember. (...) Elegem van, ezért a Fideszre szavazok” – állt a levélben.

A dühös Beimli Tamás kilétére akkor nem derült fény, és neve azóta sem bukkant fel a hírekben. Idén februárban viszont Beimli kültagja lett a Fumatore Bt.-nek, amely három XIII. kerületi trafik működtetésének jogát nyerte el korábban, az egyikét a Lehel Csarnokban, a másik kettőt a piac közelében. A bodrogkeresztúri férfi ugyanazon a napon lett a gárdonyi Greenproperty Kft. ügyvezetője. A fő tevékenységeként ingatlanokat bérbe adó és üzemeltető kft. tulajdonosa Harrach Tamás, a Fidesz–KDNP angyalföldi önkormányzati képviselője, Harrach Péter kereszténydemokrata frakcióvezető fia.

Beimli Tamás cégének egyik trafikja a XIII. kerületben
Beimli Tamás cégének egyik trafikja a XIII. kerületben

 

Kerestük Harrach Tamást, hogy megérdeklődjük, mi magyarázza az összefonódásokat, azt, hogy a három XIII. kerületi trafikkoncesszióval rendelkező cég világosan köthető hozzá a 2010-es kampány egyik „arcán” keresztül. Ő semmi kivetnivalót nem látott a dologban, mint mondta, nem foglalkozik azzal, mit csinál, kinek kampányol és milyen üzletekbe társul be közös munkájukon túl cégének ügyvezetője. Különben pedig nem gyakorolt semmilyen befolyást a trafikkoncessziók kiosztására. Amikor a szekszárdi botrányra hivatkoztunk, amelyben hangfelvétel bizonyította, hogy a városi kormánypárti képviselők végigmentek a dohányboltra pályázók névsorán, Harrach kételyeinek adott hangot, mondván, hogy az ügyben nem született elmarasztaló bírósági ítélet, így kérdés, bizonyítéknak tekinthető-e a felvétel.

Beimli Tamást a Facebookon értük utol. Megkérdeztük, azonos-e a 2010-es Fidesz-levél aláírójával – a közösségi oldalán elérhető képek ezt valószínűsítik –, és rákérdeztünk, van-e azóta kapcsolata a politikával. Jeleztük azt is, hogy a trafikcég és a Harrach-vállalkozás nyomán jutottunk el hozzá. Megkeresésünkre nem válaszolt, ám számunkra elérhetetlenné tette az adatlapját.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.