Jön a tüntetések hete

Hétfőn délután négykor a vasasok az adótörvények, két órával később a Nem némulunk el Facebook-csoport az állami korrupció ellen tüntet a Kossuth téren. Pénteken a Liga az Országházhoz, szombaton pedig a pedagógusuk a Nemzeti Erőforrások Minisztériumához vonulnak.

A Közfelháborodás Napja címen hirdette meg demonstrációját a Nem némulunk el! Facebook-csoport hétfőre. A tüntetés este hatkor kezdődik a Parlament előtt, és a résztvevők egyebek mellett az információszabadság korlátozása, az állami korrupció, a túladóztatás, valamint a magyar kormány külpolitikája ellen tiltakoznak. A szervezők ugyanerre az időpontja az ország több más településén és néhány európai nagyvárosban is demonstrációkat hirdettek meg. A csoport Facebook-oldalán mintegy 18 ezren jelezték már részvételi szándékukat.

Szintén hétfőn délután négyre várja tagjai és szimpatizánsait a Vasas Szakszervezeti Szövetség. Az érdekképviselet a dolgozókat terhelő adók miatt tiltakozik.. Mint közölték: azokat várják a tüntetésre, akik „nem értenek egyet azzal a kormányzati szándékkal, hogy az állami többletbevételeket ismét a munkavállalók rovására, a munkáltatói terhek növelésével teremtsék meg. A „béren kívüli juttatások – cafeteria – kormány által tervezett jelentős mértékű adózása ellen nemcsak írásos formában, hanem személyes megjelenésünkkel, demonstrációval is tiltakozunk" - olvasható a felhívásukban.

A közteherváltozások, a kafetéria adójának emelése ellen, valamint a korkedvezményes nyugdíj védelmében demonstrálnak november 21-én délután háromtól ugyancsak a Kossuth Téren a Liga Szakszervezetek. Gaskó István elnök szerint azért vonulnak az utcára, mert a kormány az őket érintő ügyekben egyeztetés nélkül hozott a munkavállalókat sújtó döntéseket. Hangsúlyozta, hogy szakszervezeti hovatartozástól függetlenül várnak minden munkahelyi és ágazati érdekképviseletet, hogy vegyenek részt a tüntetésen.

A közoktatás napján sem pihennek a tanárok és tanítók – legalábbis azok, akik a Pedagógusok Szakszervezetének felhívására november 22-én, szombaton a budapesti Széchenyi térre mennek, majd onnan az Emberi Érőforrások Minisztériuma elé vonulnak. A demonstrációt „Mentsük meg az oktatást, mentsük meg a jövőnket!" szlogennel szervezik „Ha a Parlament jelenlegi formájában fogadja el a kormány által beterjesztett jövő évi költségvetési törvényjavaslatot, benne a köznevelést hátrányosan érintő változtatásokat, visszafordíthatatlanul tönkreteszi gyermekeink és az ország jövőjét!" – olvasható a demonstrációról szóló felhívásban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.