Jön a traffipax hónapja

Harminc napig tart az őszi traffipax-razzia, amelyen különösen azt figyelik, megszegi-e valaki az útjavítások melletti sebességkorlátozást.

Holnap kezdődik és 30 napon át tart idén az őszi traffipax-razzia, amelyen a rendőrség kiemelten kezeli a munkaterületek melletti sebességkorlátozások, valamint a jobbra tartási kötelezettség betartását. Az Autónavigátor.hu információja szerint 2012 és 2014 között 16 olyan baleset történt, amelyben a közúti munkaterületen dolgozók megsérültek. Összesen 24 személy szenvedett sérülést. Idén szeptember 1-jéig ilyen helyen 4 személyi sérüléssel járó baleset történt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezdeményezte, hogy az úton dolgozók védelmében fokozottan ellenőrizze a rendőség a sebességkorlátozás betartását. Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság elfogadta a kezdeményezést, a rendőrség pedig kiküldi a mérőkocsikat az útépítések mellé.

Ugyancsak traffipaxokkal ellenőrzik, hogy a gyorsforgalmi utakon ne közlekedjenek szabálytalanul a belső sávban, hanem előzés után térjenek vissza a külső sávba. A traffipax-razzia tovább növelheti a közlekedési dugók, torlódások számát - amilyen például hétfőn is kialakult az M5-ös autópálya Budapestről kivezető szakaszán.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.