Geszti Péter csak a bevételei kapcsán fogta be a száját

Kedvező fordulat állt be Geszti Péter életében. A művész-marketinges szakember nemrég interjúban ostorozta a politikai elitet és arról panaszkodott, hogy a mai Magyarországon jobb, ha befogja a száját az ember. Most viszont kiderült, valójában a "mindenható" államból meg lehet élni.

A magyarnarancs.hu szerint ritkán látható nagy ívet futott be a hazai közvéleményben az az interjú, amelyet Geszti Péter adott májusban a HVG-nek. A dalszerző-médiaguru akkor azt mondta: "Olyan hangulat uralkodik az országban, hogy jobb, ha befogod a szádat. Különben előbb-utóbb nem lesz állásod, egyszer csak rád ugrik valamilyen hivatal. Visszatért az a korszak, amikor mindenhatóság lett minden hatóság. Közöny van, restség és félelem."

Korábbi nyilatkozatára utalva kijelentette, hogy az ifjú Geszti Péternek ma is azt üzenné, hogy menjen el az országból, hozzátéve: bár családi viszonyrendszere jelenleg nem teszi reálissá ezt, a távozásra most is lenne igénye.

A Bors szerdai híradásából azonban kiderült, hogy az X-Faktor egykori mentora talán mégis megtalálta azt a lehetőséget, amely segít leküzdeni az állammal szembeni ellenérzéseit. Ugyanis az államnak dolgozik. A lap információi szerint Geszti az Andy Vajna által felügyelt Magyar Nemzeti Filmalaptól évi hatmillió forintot kap marketingesként a támogatott filmek népszerűsítésére. Amelyek közé büszkén sorolhatja saját, készülő alkotását is, tekintve, hogy producerként sikerrel pályázott 7,5 millió forintra a Folyékony arany című produkció elkészítésére.

Az alap emellett 800 ezer forinttal támogatja Geszti Péter szövegírói tevékenységét is, amelynek eredményét a Pál utcai fiúk musicalváltozatában élvezheti majd a közönség.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.