Pert nyert a bűncselekményt gyanító, de kirúgott nyíregyházi dolgozó

Egy nyíregyházi önkormányzati cég volt munkatársa ma jogerősen munkaügyi pert nyert egykori cége ellen. Ő volt az, aki gyanús számlák miatt feljelentést tett, így volt főnöke már a vádlottak padján ül.

Jogerősen pert nyert ma az önkormányzati kézben lévő Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. (NyírVV) ellen Orosz Zoltán, a cég egykori vezető raktárosa és felügyelőbizottsági tagja, akit azok után rúgtak ki állásából, hogy gyanús kifizetésekre lett figyelmes, s emiatt feljelentést tett – mondta Helmeczy László ügyvéd.

Mint beszámoltunk róla, a NyírVV  ügyvezetőjét különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezeléssel és magánokirat-hamisítással vádolják. A férfi a közelmúltban állt bíróság elé. Az ügyet Orosz Zoltán robbantotta ki, aki szerint egyes számlák több tízmilliós nagyságrendű visszaélés gyanúját vetették fel. Orosz a hatósághoz fordult, ezután 22 éves munkaviszonyát megszüntették.

A férfi perre ment, és 2015-ben a bíróság az elsőfokú, nem jogerős ítéletében arra kötelezte az önkormányzati céget, hogy Orosz Zoltán jogellenesen megszüntetett munkaviszonyát állítsa helyre, helyezze vissza állásába és foglalkoztassa tovább. Az ügyet bonyolította, hogy első fokon a felperes 55 százalékban, a társaság pedig 45 százalékban volt pernyertes. Orosz ugyanis nem tudta bizonyítani, hogy a munkáltató tudott az ügyvezető felperes általi feljelentéséről, és a felmondás összefüggésben állt a feljelentéssel. A NyírVV fellebbezett, így került az ügy másodfokra. 

Helmeczy László ügyvéd, a felperes jogi képviselője lapunkat arról tájékoztatta: kedden jogerősen is megnyerték a pert, a bíróság kötelezte a NyírVV-t mintegy 4 millió forint elmaradt bér és kamatai kifizetésére, valamint Orosz visszavételére. Hozzátette: a volt dolgozónak az a szándéka, hogy újra fölveszi a cégnél a munkát.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.