Jobbikos feljelentés egy fideszes vagyonnyilatkozata miatt

Hamis magánokirat felhasználásának gyanújával feljelentést tesz a Jobbik a Legfőbb Ügyészségen Riz Gábor fideszes országgyűlési képviselő vagyonnyilatkozata ügyében - közölte Szilágyi György, a Jobbik parlamenti képviselője.

A politikus közleményében azt írta: Riz Gábor vagyonnyilatkozatában nem szerepelt miniszteri biztosi fizetése, hétfőn azonban módosította az iratot.

A jobbikos képviselő szerint ugyanakkor Riz Gábor eredetileg "minden jelzés nélkül, a 11. oldal kicserélésével csempészte bele" január 17-én kelt vagyonnyilatkozatába 523 515 forintos miniszteri biztosi fizetését. A dokumentum elektronikus adatai alapján látható volt, hogy a módosított vagyonnyilatkozatot február 22-én, hétfőn készítették, a kiegészítésre utaló nyilatkozat pedig csak kedd délelőtt került fel a parlament honlapjára - írta Szilágyi György, aki feljelentést tesz az ügyben.

Emellett felszólított másik négy kormánypárti képviselőt, Vantara Gyulát, B. Nagy Lászlót, Szűcs Lajost és Móring József Attilát - akik Riz Gáborhoz hasonlóan képviselőségük mellett megyei fejlesztési biztosi posztot is betöltenek -, hogy nyilatkozzanak: "az Országgyűlés honlapján feltüntetett havi bruttó 224 363 forintból élnek, vagy vagyonnyilatkozatukból eltitkolják a magyar választók elől miniszteri biztosi fizetésüket?".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.