Jobbik: ne beduinok gyógyítsák a magyar betegeket!

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy dolgozzon ki átfogó stratégiát a kivándorlással sújtott szakmákra, így különösen az orvosi, szakápolói, ápolói foglalkozásokra - jelentette ki Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A magyar felsőoktatás jelenleg nem képez annyi orvost, amennyi elhagyja az országot, vagy felhagy a munkával, vagyis nem biztosított az utánpótlás, ahogyan a szakápolók és ápolók kivándorlási aránya is "élesen nő" - mondta.

A politikus közölte: a Jobbik információi szerint van olyan kelet-magyarországi megye, ahol minden ötödik sebész külföldi. Az ellenzéki párt ugyanakkor nem szeretné, hogy "beduinok gyógyítsák a magyar betegeket", ezért felszólítja a kormányt, hogy készítsen átfogó stratégiát az ágazat megmentésére és a dolgozók Magyarországon tartására.

A Jobbik szerint ebben a stratégiában kiemelt figyelmet kell fordítani az oktatásra, képzésre, valamint arra is, hogy a keleti és nyugati országrészek között jelenleg uralkodó különbségeket is kezeljék.

Z. Kárpát Dániel szerint olyan feltételeket kell teremteni a hazai egészségügyben, hogy megérje a magyar orvosoknak az országban, vagy akár a keleti-megyékben is állást vállalniuk. Szerinte a stratégia részeként az egészségügyi turizmust is nemzetstratégiai ágazatnak kell nyilvánítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.