Jobbik: az egész kormánytól el kellene venni a felsőoktatást

A Jobbik szerint nemcsak Hoffmann Rózsától, hanem az egész Orbán-kormánytól el kellene venni a felsőoktatás irányítását, mivel 2010 óta "forráskivonásokról, a keretszámok csökkentéséről és a tandíj lebegtetéséről szól a politikájuk".

Dúró Dóra képviselő, a Jobbik oktatási kabinetjének elnöke - reagálva arra a keddi bejelentésre, hogy köznevelésért felelős államtitkárként folytatja munkáját Hoffmann Rózsa, a felsőoktatásért pedig Klinghammer István felel majd államtitkárként - az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: egyik legnagyobb hitelvesztését is ezen a területen szenvedte el a kormány. Míg 2008-ban a Fidesz kezdeményezésére tartott népszavazáson az emberek eltörölték az MSZP-s tandíjat, hatalomra kerülve Orbán Viktor is arról beszélt, céljuk az, hogy mindenki a teljes képzési költségét fizesse - fejtette ki.

Kiállt a jobbikos képviselő azon véleményük mellett, hogy a keretszámok munkaerő-piaci igényekkel alá nem támasztott csökkentése elzárja a felemelkedés lehetőségét a szegényebb tehetséges gyerekek elől, "így az nemzetellenes".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.