Jobbik: a NAV-botrány kerüljön a számvevőszéki bizottság elé!

A Jobbik azt kezdeményezi, hogy kerüljön az Országgyűlés számvevőszéki bizottságának következő ülésén a testület napirendjére a Horváth András, az adóhivatal egykori ellenőrzési koordinátora által kirobbantott áfacsalási botrány.

Erről Z. Kárpát Dániel beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.

A jobbikos politikus ismertette: Nyikos László, a számvevőszéki bizottság szintén jobbikos elnöke ennek a testület jövő hétfői ülésén arra tesz javaslatot, hogy a bizottság kezdeményezze az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálatát a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV). Z. Kárpát Dániel kiemelte: a számvevőszéki törvény alapján az ÁSZ az illetékes ennek a vizsgálatnak a lefolytatására.

Hozzátette: reméli, hogy a kormánypártok is támogatni fogják a részletes vizsgálat lebonyolítását, mert csak ezzel tisztázhatják magukat az ügyben. Arra a felvetésre, hogy az ügyet nyilvánosságra hozó Horváth András a NAV revizora volt-e, vagy sem, Z. Kárpát Dániel úgy reagált: a vizsgálat a legmegfelelőbb eszköz arra, hogy kiderüljön Horváth mely állításai igazak és melyek nem. Hangsúlyozta ugyanakkor: a Jobbik az MSZP-vel és a kormánypártokkal ellentétben nem akar a vizsgálat "kerékkötője" lenni, mert csak egy vizsgálaton keresztül derülhet ki az igazság.

A Jobbik álláspontja szerint ugyanakkor az áfacsalások 2004-ben - Magyarország uniós csatlakozását követően - kezdődtek azzal, hogy fokozatosan eltörölték a vámtarifákat. Vagyis az ellenzéki párt szerint az államnak több ezermilliárdos kárt okozó csalások nagyobbik része az előző kormányok alatt történt és csak kisebbik része a mostani kabinet alatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.