galéria megtekintése

„Fehér és keresztény gyerekeket akarunk”

23 komment


Czene Gábor

Toroczkai László szerint hosszú előkészület után meghirdették Európa megszállását, ami a fehér ember végső kiirtásával fenyeget. A brit Nick Griffin nagy tetszést aratott kijelentésével, hogy fehér és keresztény gyerekeket akarunk, nem afrikaiakat, muszlimokat, cigányokat. Úgynevezett „nemzeti népesedési” konferenciát tartottak ifjabb Hegedűs Loránt templomában.

„A nácik szerint minden gyerek magyar, csak a cigány nem, mert az nem kell!” – állt a felhívásban, amelyben Hermann Zsuzsa, Láng Judit, és Zoltai Andrea hívott ellentüntetésre a nácik egyik gyülekezőhelyének titulált Szabadság téri református templom elé.

Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

A harmadik alkalommal megrendezett „nemzeti népesedési” konferencia felszólalói között ugyanis Novák Előd, a Jobbik alelnöke, a parlament népesedéspolitikai albizottságának elnöke is szerepelt. Novák tavaly alig burkolt cigányozással kommentálta a hírt, hogy az év első újszülöttje a Rikárdó nevet kapta.

 

A mintegy hatvan-hetven ellentüntető magyar és uniós zászlókkal érkezett. A templom felé fordított hangfalakból iszonyatos erővel szólt a zene, de odabent az ajtó jól vizsgázott: a Szabó Dezsőről elnevezett katakombaszínházban tartott rendezvényre semmi nem szűrődött be.

A konferenciára gyülekezők közül néhányan abban a hiszemben voltak, hogy a kinti tiltakozó demonstrációt a Mazsihisz szervezte. Látszólag nem különösebben idegesítették magukat, csak egy botra támaszkodó idős asszony szitkozódott hangosan. Erőteljesen nehezményezte, hogy az adófizetők pénzéből fenntartott rendőrség „még őket védi”.

Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

„Magyarország és Európa drámai népességfogyása és az illegális bevándorlás összefüggései” – ez volt a konferencia témája, amelyet a Budaházy Edda vezetésével működő Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom vezetője szervezett. Kevéssé lepődtünk meg, hogy a közönség soraiban testvére, Budaházy György is feltűnt.

Már húsz perce tartania kellett volna a délután háromra meghirdetett rendezvénynek, amikor Budaházy Edda szolgálati közleményként arra figyelmeztette a jelenlévőket, hogy a mostani szombat munkanap, a parkolásért fizetni kell. Újabb tíz perc telt el. Rádöbbentünk, hogy egyáltalán nem vicc, amit a meghívóban írtak: a program tényleg este nyolcig elhúzódik.

A konferenciát végül Novák Előd nyitotta meg. Dicséretesen rövid köszöntőjében az ország legnagyobb problémájának nevezte a demográfiai helyzetet. Az életvédő aktivistaként bemutatott Raffai Péter vitába szállt a Patent Egyesület azon állításával, hogy az abortusz szigorítása nem csökkenti az abortuszok számát. Indirekt módon Raffai a szigorítás mellett érvelt. Igaz, hogy ilyenkor megnövekszik az illegálisan végrehajtott abortuszok száma, ami az anyák részéről kétségkívül több halálos áldozattal jár, ugyanakkor a megszületett gyermekek száma jelentősen növekszik.

Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Odakint közben az ellentüntető Zoltai Andrea néhányadmagával megpróbált bejutni a rendezvényre. A társaival felsorakozó Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője útját állta. Horthy Miklós mellszobrától néhány méterre folyt a vita. A templom lépcsőjéről egy nő folyton azt kérdezgette a tiltakozóktól, hogy mit keresnek itt, „mi sem megyünk a maguk zsinagógájához". Zoltaiék néhány percig tartó szócsata után távoztak.

Megyünk előre, mint a faltörő kos – ezt már a konferencián mondta a jobbikos Z. Kárpát Dániel, érzékeltetve pártja elszántságát. A Jobbik bérlakások tömegeit szeretné építeni, és a Fidesszel ellentétben nem a felső középosztályt támogatja, hanem az alsó középosztály leszakadását akarja megakadályozni. A „liberális ámokfutás vadhajtásaival” szemben a Jobbik toleranciája addig terjed, hogy a valóban háború elől menekülőknek hajlandó néhány napig ételt, italt és szállást adni. Z. Kárpát odabökött egyet a cigányságnak is, amikor arról beszélt, hogy az „igazi rejtett erőforrások” a magyar nők. Ahhoz, hogy a vágyott gyermekek világra jöjjenek, meg kell szüntetni a szülés elé tornyosuló „akadálytömeget”.

Toroczkai László, Ásotthalom szélsőjobboldali polgármestere „Isten, haza, család” vándordíjat kapott a közéletben és a gyermeknevelésben nyújtott teljesítménye elismeréseként. (Nehogy elfelejtsük: később egy fából faragott vándorbölcsőt is átadtak annak a szerencsés jelentkezőnek, akit sorsolással választottak ki.) Toroczkai kifejtette, hogy hosszú előkészület után meghirdették Európa megszállását, „a fehér ember végső kiirtásáról beszélünk”. Pozitívumként megemlítette, hogy a magyarok „beleköptek a levesbe”, felrázták Európa közvéleményét.

Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

A polgármester előadásától Budaházy Edda is fellelkesült, és üzent a Brüsszellel harcoló Orbán Viktornak. Emlékeztetett rá, hogy a „nemzeti radikálisok” már a csatlakozás előtt megmondták: nem szabad belépni az Európai Unióba.

„Kis kitekintést fogunk eszközölni Nyugat-Európa felé” – konferálta fel a főszervező a külföldi előadókat, közöttük a szélsőjobboldali Nick Griffint, a Brit Nemzeti Párt volt elnökét. Bemutatásakor Budaházy Edda külön kitért rá, hogy 1997-ben Griffint pusztán azért letartóztatták, mert hirdetést tett közzé: „szeretnénk több fehér csecsemőt”.

Griffin elpanaszolta, hogy kedvenc városaiban, Londonban és Birminghamben már kisebbségbe szorultak az angol őslakosok. „Az afrikaiak anyasági segélyen vannak, az angolok a temetőbe kerülnek” – foglalta össze a lényeget. A pestis Európa lakosságának harmadát megölte a középkorban, ha minden így folytatódik, háromszor olyan drámai helyzet alakulhat ki, mint akkor. Hamarosan lecserél minket a bevándorló népesség – vetítette elő a végső tragédiát.

Kapitalizmusellenes hevülettől átszőtt szónoklatában Griffin úgy ítélte meg, hogy térségünk is nagy veszélyben van, de errefelé talán akad még némi esélye a túlélésnek. Fontos, hogy kerítést emeljünk és szögesdróttal védjük meg magunkat, a megoldáshoz azonban kevés. Forradalmi módon kell megújítani a gazdaságot és a társadalmat, ennek árát pedig a bajokat okozó bankokkal és a kapitalizmussal megfizettetni.

Z. Kárpát Dániel
Z. Kárpát Dániel
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Nyíltan meg kell mondani, hogy fehér és keresztény gyerekeket akarunk – jelentette ki Griffin. Tapsvihar tört ki, az elkezdett okfejtést csak később tudta befejezni. A teljes mondat így szólt: fehér és keresztény gyerekeket akarunk, nem afrikaiakat, muszlimokat, cigányokat. A második részt is nagy tetszésnyilvánítás fogadta.

Novák Előd közel ült a szónokhoz, de éppen takarásban volt, nem láttuk, hogyan reagál Griffin szavaira. A rendezvény után megkérdeztük tőle, mit szól az elhangzottakhoz. Novák elmondása szerint vérmérséklettől függően sokféleképpen lehet fogalmazni, de az biztos: ahogyan a veszélyeztetett állatfajok, például a fehér cápa érdekében meg lehet kongatni a vészharangot, ugyanúgy a kihalófélben lévő „fehér emberiség” védelmében is. A cigányság népességrobbanása pedig olyan komoly probléma, amivel szembe kell néznie a kormánynak.

Az ellentüntetés szónokai – többek között Heller Ágnes és Donáth Ferenc – azt hangsúlyozták, hogy minden gyermeki élet értékes, függetlenül a származástól és a bőrszíntől. Nem is lehet keresztény, aki másként gondolja.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.