Nem lesz „valóságshow” a cigányozó jobbikos beköltözéséből

A Jobbik cigány származású hajdúszoboszlói elnöke bízik benne, hogy jobb belátásra tudja téríteni párttársát, Kötél Jánost, aki gyalázkodó megjegyzéseket tett a cigánysággal kapcsolatban.
– Nem szeretném valóságshow-szerűvé silányítani ezeket a napokat. Úgy gondolom, tartalmas időt fogunk együtt tölteni a képviselő úrral, nagyjából már meg is terveztem a programunkat. Bízom benne, hogy segíteni tudom őt abban, hogy átértékelje korábbi véleményét – nyilatkozta lapunknak Jónás Kálmán, a Jobbik cigány származású, hajdúszoboszlói elnöke, aki három napra vendégül látja otthonában Kötél János mezőtúri jobbikos képviselőt.
 
Mint ismert, Kötél a cigánysággal kapcsolatban évekkel ezelőtt sértő, gyalázkodó kijelentéseket tett, emiatt Vona Gábor pártelnök „a Jobbik valódi programjával való azonosulása érdekében” arra kötelezte, hogy három napra költözzön Jónás Kálmánhoz.
 
Jónás Kálmán 1969-ben született – mint önéletrajzában írja – „cigányprímás apa és kisnemesi kulák származású anya egyetlen gyermekeként, mindkét szülőm családjára nagyon büszke vagyok.” Hétéves korától zongorázik, tanult klasszikus zenét és dzsesszt is. 1989-ben tett előadó-művészi vizsgát, ezután különböző hajdúszoboszlói szállodákban együtt zenélt édesapjával, évekig dolgozott Hollandiában, s megfordult tengerjáró hajón is. A Jobbik hajdúszoboszlói elnöki posztját 2013 óta tölti be, tavaly október óta pedig a párt helyi önkormányzati képviselője.

Kötél János látogatásával kapcsolatban Jónás Kálmán lapunknak azt mondta: a Jobbik sem a negatív, sem a pozitív diszkriminációt soha nem támogatta, az emberek között nem géntérképük alapján tesznek különbséget. Hozzátette: a bűnözők saját magukat zárják ki a társadalomból, ahogy a bűn útjára lépnek, legyenek magyarok vagy cigányok.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.