Belföld: Jó ürügy a titkosszolgálatok megerősítésére - NOL.hu
 

Jó ürügy a titkosszolgálatok megerősítésére

- Tarthatatlan az az alapvető demokratikus elv, hogy a titkosszolgálatoknak nem lehet rendőri funkciójuk - hangzott el a közmédiában ma reggel.
Eljött az ideje annak, hogy a terrorfenyegetettség fokozódó mértékéhez igazítsák a titkosszolgálatok működését és az azokat szabályozó törvényeket - jelentette ki Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Tarthatatlan például az az alapvető demokratikus elv, hogy a titkosszolgálatoknak nem lehet rendőri funkciójuk - vélekedett Gyarmati István. Szemléletváltásra van szükség a különböző titkosszolgálatok együttműködésében is, vagyis fokozottabb információcserére van szükséges - hívta fel a figyelmet.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a fokozott fenyegetést tudatosítani kell a közvéleményben, vagyis el kell fogadtatni az emberekkel, hogy kényelmetlen korlátozásokra is sor kerülhet. Az emberi jogokat viszont csak törvényi szintű jogszabályokkal lehet korlátozni biztonsági vagy közegészségügyi okokból - szögezte le Gyarmati István.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér