Jó hírnevét félti az LMP-től a gázos kereskedőcég

A kereset és az ellenkereset előadásával kezdődött meg Budapesten a MET gázkereskedő és az LMP-s Szél Bernadett között az energiacég jó hírnevének megsértése miatt indított per.

Az energiacég júliusban kezdeményezett eljárást a politikus ellen, miután az LMP frakcióvezetője az adófizetők pénzének kipumpálásaként aposztrofálta a MET-nek biztosított gázimport-kedvezményt.

Kapcsolódó cikkünk

Az állam helyett magáncéghez kerülhetett a haszon: 2011 és 2014 között akár százmilliárd forint is a ma Garancsi István fémjelezte MET zsebébe kerülhetett az állami MVM helyett – erősítik meg az MSZP által kiperelt szerződések. A MET mindezt tagadja. Részleteket korábbi cikkünkben olvashatnak.

Az ügy előzményéhez tartozik, hogy az LMP kétszer is feljelentette a MET-et, de az ügyészség mindkétszer elutasította a feljelentést, mondván: az államot nem érte kár. Csakhogy az első elutasítás után az MSZP kiperelte a cég szerződéseit, amelyek az ellenzék szerint azt valószínűsítik: az állami MVM százmilliárdos nyereségről mondott le azáltal, hogy a Fidesz-közeli magáncégnek átengedte a gázbehozatal profitját.

A tárgyalás november közepén folytatódik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.