Jelenteni kell a Kliknél, kinek és pontosan mit nyilatkoznának az iskolaigazgatók

Az intézménnyel írásban kell közölni, ha az igazgatók bármilyen formában megjelennének a médiában. Egyelőre a XIII. tankerületi budapesti iskolák kaptak levelet a Kliktől.    

444-en megjelenő levelet Szabó Diána mb. tankerületi igazgató asszony megbízásából Domina Hajnalka címezte az igazgatóknak.

A levélben kifejtik: az iskolák vezetői szabad kezet kapnak, ha intézményük szakmai programjaival kapcsolatban kell nyilatkozniuk, de bármilyen más sajtómegkeresésről - mielőtt választ adnának rá – kötelesek részletesen, írásban tájékoztatni a Kliket, vagyis jelen esetben Szabó Diána igazgatót. 

Ha kiskorú tanulóval készülne riport, abba – szintén írásban – előzőleg a gyerekek szüleinek is bele kell egyezniük, és hozzá kell járulniuk, hogy a készült anyagot leadják.

A közelmúltban az oktatás kérdése központi kérdéssé vált, a tanárok és a velük szimpatizálók tüntetésekkel hívják fel a figyelmet a szféra kétségbeejtő helyzetére. A mozgalom szószólójává Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója vált, aki – több megmozdulás után – ismét újabb tiltakozásra hívja az embereket.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.