Iványi Gáboréknak semmiképpen nem lehet egyháza?

A parlament Igazságügyi bizottságának kedden 11 órakor kezdődő ülésére benyújtott előterjesztésben tíz olyan vallási közösség egyházi elismerésének megtagadását javasolják, amelyek Balog Zoltán miniszter határozata szerint megfelelnek az egyházakkal szemben támasztott objektív feltételeknek, és nemzetbiztonsági átvilágításuk is megtörtént – tudatta közleményben az MSZP.
A szocialisták szerint a kormánytöbbség érdemi mérlegelés nélkül akarja lesöpörni a kérelmeket. Az előterjesztés még az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség esetében sem látja igazoltnak a közösségi célok érdekében történő együttműködés iránti szándékot és annak hosszú távú fenntartására irányuló képességet. Pedig a vallási közösség több ezer hívet számlál, főiskolát, művészeti iskolát, általános és középiskolákat, idősotthonokat és a hajléktalanok számára „Fűtött Utcát” üzemeltet – írják.

A párt ezért felszólítja a Fideszt, hogy biztosítsa a törvényi feltételeknek megfelelő vallási közösségek számára az egyházi státuszt, és ennek megfelelő tartalmú javaslatot terjesszen elő az Országgyűlésnek.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.