„István már nem csapkodhatja az asztalt”

Nem történt fordulat az Orbán–Tarlós-találkozón, noha a főpolgármester, amikor hétfőn kevéssel egy óra előtt távozott a parlamentből a miniszterelnöktől, nem tűnt sem elégedetlennek, sem csalódottnak – mondták lapunknak.
Tarlós István kedden – a Fővárosi Közgyűlés ülése után – tájékoztatja a nyilvánosságot az Orbán Viktorral folytatott megbeszélés eredményéről. A kormány részéről munkatársunk azt a tájékoztatást kapta a találkozó után, hogy a kormányfőnek nincs új „bejelentenivalója”, ami a fővárost illeti.

Egy másik befolyásos, a fővárosi büdzsére is rálátó kormányzati forrás a Népszabadságnak azt mondta, nem tudja, mi hangzott el az Orbán–Tarlós-találkozón, de a 2016-os költségvetés számai nem változnak. Azért sem, mert a múlt heti parlamenti döntés szerint éves szinten 103 milliárd forint áll Tarlósék rendelkezésére a befolyt iparűzési adóból. „Új korszakot nyitott a kormány Tarlós István számára. A főpolgármesteren, illetve a közgyűlés döntésén múlik ezek után, hogy ebből mennyit költenek a fővárosi tömegközlekedésre, illetve a BKV-ra. A szükséges összeg a főváros rendelkezésére áll” – mondta forrásunk, aki tudatában van annak, hogy Budapestnek, ha nagyobb forrást szeretne biztosítani a tömegközlekedésre, a nem kötelező finanszírozású területekről kell pénzeket átcsoportosítania.

„Innentől kezdve István nem csapkodhatja az asztalt” – fogalmazott forrásunk. Azt nem zárta ki, hogy az állam 2016-ban is részt vállal a különböző fővárosi fejlesztésekben. Emlékeztetett, hogy a kormány nevében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter december közepén írt alá támogatási szerződést a BKV-val húsz magyar gyártású, elektromos meghajtású midi autóbusz üzemeltetéséhez szükséges töltőállomás beszerzéséről.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.