Ismét egy Orbán-közeli család aratott

Ismét egy, Flier János tágabb családjához tartozó személy nyert Felcsúton a Nemzeti Földalapkezelő 10 évre titkosított állami földbérlet-pályázatán – értesült a Népszabadság.

Lapunk korábban már többször is beszámolt arról, hogy Flier János nyerte a legtöbbet Felcsúton a húszéves bérletre használatba adott termőföldekből. Az Orbán Viktor miniszterelnök feleségével, Lévai Anikóval közös földet is birtokló Flier János családtagjaival együtt a Felcsúton megszerezhető földek tekintetében már tavaly az abszolút győztes volt. A helyiek szerint valójában ő műveli Lévai Anikó helyi földjeit.

E mostani sikerrel tovább növelte előnyét a felcsúti abszolút győztes család – a korábbi 377 hektárhoz ezúttal 28 hektár szántót nyertek el, vagyis már 400 hektár felett gazdálkodhatnak állami földeken.

A tavaly augusztusban meghirdetett pályázatról két hete döntött Sebestyén Róbert, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet elnöke – a veszteseket már értesítették, a győztes személyének közzététele a földalapkezelő homlapján még várat magára. Igaz, a kormányrendelet lehetőséget nyújt az ezzel való „játékra”, hiszen nem köti semmilyen határidőhöz a legnagyobb nyilvánosságot adó országos honlapon való közlést, mindössze az érintettek postai úton való értesítésének határidejét szabja meg, valamint a helyi önkormányzat hirdetőtábláján való közzétételt.

Lapunk korábban beszámolt arról, hogy a 28 hektáros felcsúti szántóra két helyi gazda is pályázott – egyikük Váradi András göbölpusztai juhász, aki korábban két alcsútdobozi pályázati csomagot vásárolt meg, ám a kiváltást követően mindkettőt visszavonta a Vidékfejlesztési Minisztérium felügyelete alatt működő Nemzeti Földalapkezelő Szervezet. Ekkor az ombudsmanhoz fordultak a gazdák, de Szabó Máté még nem reagált levelükre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.