Ismét veszített az Orangeways

Az Orangeways ismét alulmaradt a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) vívott harcban. A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) ugyanis elutasította a Orangeways City Kft. midi autóbusz-tender ellen benyújtott jogorvoslati kérelmét.

A cég április 25-én beadott kérelmében a közbeszerzési eljárást lezáró döntés megsemmisítését kérte. A KDB azonban a hiánypótlás elmulasztása miatt – a cég nem csatolta az iratokhoz az igazgatási szolgáltatási díj befizetéséről szóló igazolást, illetve a képviselői meghatalmazást – nem is folytatott le érdemi vizsgálatot. Az elutasító végzés ellen nincs mód fellebbezni. Mint arról korábban beszámoltunk az Orangeways immáron másodszor lett vesztes nyertes. A BKV először 2010-ben jelentette be, hogy az Orangeways nyert, de később sokallták a fizetendő díjat és eredménytelennek nyilvánították a tendert. A KDB akkor a cégnek adott igazat, de mégsem írták alá a szerződést.

Jelen esetben a BKK által kiírt midibusztendert nyerte el a cég idén márciusban. De hiába örültek: a főváros közlekedésszervező cége 18 nappal később eredménytelennek nyilvánította a közbeszerzést. A BKK  április elején elismerte, hogy a midibusz-üzemeltetési tenderen a legalacsonyabb árat adó Orangeways City Kft. diadalmaskodott, de a pályázat sikeres lezárása előtt felszámolták az Orangeways City Kft. egyik partnerét. Éppen azt, amelyikkel igazolni tudta volna az előírt referenciákat a cég. A BKK lehetőséget adott a hiánypótlásra: az Orangeways City Kft. ekkor előbb a VOLÁNBUSZ Zrt.-t, majd a Color Tours Kft.-t vonta be az eljárásba kapacitást nyújtó szervezetként.

A BKK a benyújtott dokumentumok értékelésekor súlyos hibákat és hiányosságokat talált, ezért kizárta az Orangewayst. A pályázaton korábban érvényes, de drágább ajánlatot adó VT-Arriva Kft. addigra visszalépett, ezért az eljárást eredménytelennek nyilvánították.  Az Orangeways ekkor bejelentette, hogy a KDB-hez és a főpolgármesterhez fordul jogorvoslatért és egyúttal kártérítési pert indít.

A BKK új tendert ígért.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.