Ismerj meg, hogy segíthess!

Hiába az egyenlő bánásmódról szóló törvény, a vakok és gyengénlátók ma is rendszeresen hátrányba kerülnek az ügyintézéseknél. Ezen próbál javítani egy borsodi program.

A Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete a Norvég Civil Támogatási Alap pályázati támogatásával szemléletformáló programot indított „Ismerj meg, hogy segíthess!" címmel. Az egyenlő bánásmód jogszabályba foglalt követelménye ellenére ugyanis a gyakorlat még ma is azt tükrözi, hogy a közigazgatási szervek ügyfélfogadásain hátrányt szenvednek a látássérült emberek.

A projekt során Borsod-Abaúj-Zemplén megye 20 közintézményében szemléletformáló napokat rendeztek, amelyekbe mintegy száz ügyintézőt vontak be, a látássérültek speciális problémáinak és azok megoldási módjainak átadására. Tizennégy látássérült személy és gyógypedagógus is segítette az érzékenyítést.

Kidolgoztak egy információs füzetet is a bevont intézmények ügyintézőinek a látássérülteket érintő, munkájukban jól hasznosítható speciális ismeretekkel: ettől további szemléletváltást remélnek. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.