Ió, ció, demonstráció! – bizonyítványt osztanak az Orbán-kormánynak

Elszántak és dühösek a kormány oktatáspolitikája ellen tiltakozók, és ezt ma meg is mutatják.

Bizonyítványt oszt a kormánynak a Tanítanék Mozgalom, amiben a Pedagógusok Szakszervezete is teljes mellszélességgel segíti. Budapest mellett hat városban zárják ma tüntetéssel a közoktatás egyik leg­eseménydúsabb tanévét.

A tiltakozások kezdete óta a Klik helyett jött 58 kicsi Klik és a teljes államosítás. Felforgatták a szakképzési rendszert, de a közoktatásban maradt a mindennapos testnevelés, a hit- és erkölcstan. A tanárok minősítési rendszerében engedett a kormány, azonban a kötelező óraszám nem csökkent, ezért a pedagógusok és a diákok is ugyanolyan leterheltek. Tolják tovább a túltolt biciklit.

Tüntetés az Orbán-kormány oktatási rendszere ellen február 13-án Budapesten a Kossuth téren. Nem adják fel
Tüntetés az Orbán-kormány oktatási rendszere ellen február 13-án Budapesten a Kossuth téren. Nem adják fel
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Cseppet sem meglepő, hogy a tiltakozók a kormány számítása ellenére nem fáradtak, hanem egyre dühösebbek és elszántabbak.

Galló Istvánné, a PSZ elnöke és Pukli István, a Tanítanék szóvi­vője is arról beszélt lapunknak (a két interjúért kérjük ide, illetve ide kattintsanak), hogy a nyári pihenés helyett azon gondolkodik, miként nehezítse a kormány erőpolitizálását. Ha rajtuk múlik, akkor az Orbán-kormány nem dőlhet hátra, és az új tanévben is folytatják a tiltakozást, mert szerintük az ország jövőjét sodorja veszélybe a jelenlegi oktatási rendszer.

Ha sem a tárgyalás, sem a sztrájk nem vezet eredményre, akkor sem adják fel, keresik a fogást a rendszeren.

A tüntetéssorozat ma 10 óra 30 perckor Győrben kezdődik, a többi nagyvárosban délután tartják. Debrecenben 14 óra 30 perkor az Ady téren kockás kokárdás villámcsődületet tartanak, Pécsen a Jókai téren, Békéscsabán a Szabadság téren, Szegeden a Klauzál téren, Miskolcon pedig a Hősök terén 15 órától tiltakoznak az Orbán-kormány oktatási rendszere ellen.

Miskolcon a tüntetők léggömböket fognak a magasba engedni az Orbán-kormány be nem váltott ígéreteivel – talán ez lesz a magyarok nyilainak a XXI. századi változata, amely elsötétíti az eget.

A demonstráció Budapesten 14:30-kor kezdődik. A tüntetők a Március 15. térről a Várkert Bazárhoz vonulnak át. Rengeteg diák is készül.

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.