Önkormányzati alkalmazottak, közmunkások segítik a fideszes polgármester kampányát

Munkaidőben gyűjthettek ajánlásokat önkormányzati alkalmazottak és közmunkások Pócs János jászapáti polgármesternek, a Fidesz térségi országgyűlési képviselőjelöltjének – legalábbis erre engednek következtetni a szerkesztőségünkbe eljutott videófelvételek és fényképek.

Budai János jászapáti lakos azt vette fel kamerával, amint hétfőn délután négy órakor a város egyetlen közterület-felügyelője, önkormányzati autóval megérkezve, tőle kért aláírást Pócs János támogatására. A férfi tudósítónknak elmondta: már három órakor is látta az utcában a szokásos, hivatali uniformist viselő közterület-felügyelőt, amint egy másik társával aláírásokat gyűjt. Amikor kérdőre vonta a férfit, miért munkaidőben teszi ezt, azt a választ kapta tőle, hogy nem dolgozik, szabadságot vett ki erre a napra. Arra azonban már nem tudott válaszolni, miért önkormányzati tulajdonú autójával járták az utcákat. Később pedig az órájára nézve arra hivatkozott, hogy mivel 4 óra után egy perccel készült a videó felvétel, neki akkor már lejárt a munkaideje. – Most akkor szabadságot vett ki, vagy lejárt a munkaideje? – tette fel a kérdést Budai János.

Közölte: Pócs János internetes közösségi oldalán városi intézményvezetők láthatók a helyi Fidesz irodájában az ajánlás gyűjtő kampány kellős közepette: köztük volt például az egyesített szociális intézmény, az önkormányzat gazdaságfejlesztő kft-je és a helyi művészetek háza vezetője. – Nem tudom, hogy parancsra tették-e, vagy önként szegődtek Pócs János stábjába, attól félve, hogy máskülönben elveszíthetik a munkájukat. Akár így, akár úgy, mindenképp sajnálatra méltó, hogy  ilyen légkörben kell dolgozniuk – mondta Budai János. 

– Az önkormányzat által közfoglalkoztatott személyek munkaidőben nem, de szabadidejükben ugyanúgy, mint bárki más – legyen valaki orvos, tanár, buszsofőr, közgazdász – önkéntesen természetesen segíthetik a Fidesz ajánlásgyűjtését és kampányát – válaszolta kérdésünkre Pócs János fideszes polgármester. – Ha valaki szabadsága alatt is a Fidesz kampányát akarja segíteni, nagyon szépen köszönjük. Önkénteseink általában dolgozó emberek, akik munka utáni, hétvégi szabadidejüket vagy szabadságukat áldozzák fel, hogy segíthessenek – mondta. Szavai szerint az általunk említett esetben érintett személyek önkéntesen szabadságot vettek ki, hogy segíteni tudják a Fidesz kampányát. – Ezt szabad akaratukból tették – hangsúlyozta Pócs János.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.