Állami gondozásba került a kis Orbán Viktorka

Az Orbán Viktor iránt érzett tisztelettől ve­zé­relve a kormányfőről nevezte el legkisebb gyermekét a párt egyik aktivistája, Balogh László. Balogh Orbán Viktorka ötéves. Az óvodában „miniszterelnök úrnak” szólították, de aztán  intézetbe került.
A választások előtt az index.hu Orbán Viktor debreceni kampányrendezvényén forgatott. A riportban aktivistákat is megkérdezett: ebből derült ki, hogy egyikük Orbán Viktornak nevezte gyermekét.

Balogh László a Debrecenhez közeli ­Bagaméren lakik - írja a férfit most megkereső Bors. Napszámos, amikor felhívták, éppen fát pakolt, meg ahogy ő mondta, más földi munkákat végzett. Tizenhat éve a Fidesz aktivistája, de már 24 éve a miniszterelnök feltétlen híve. Hitét még az sem rengette meg, hogy házassága is ráment a politizálásra, három fia pedig állami gondozásba került.

– Csak a Fidesz! – mondta köszönés helyett Balogh László, amikor bátyja átadta neki a telefonját.

– Mi ragadta meg Orbán Viktorban? – kérdezte a Bors a 44 éves aktivistát.

– A talpraesettsége. Még nem találkoztam vele személyesen, de így is átjött nekem, hogy ért a politikához. És ahogy elbánt a rezsivel! Olyan nekünk, mint egy király. Persze tudom, ma nincs királyság.

– Önnek mennyivel lett kisebb a számlája?

– Nekem? Semennyivel. A gáz eleve kiesett, mert fával fűtök. De másokkal, sok emberrel jót tett.

– Froclizták a kisfiát a neve miatt?

– Az Orbán Viktorkát? Dehogy. Az oviban „miniszterelnöknek" meg „elnök úrnak" szólították az óvónők. Persze csak a fideszesek. Csak hát közben szétmentem az asszonnyal...

– A politika miatt?

– Igen, amiatt. Nagygyűlésekre jártam meg a Békemenetre. Elmentek a hétvégék. Egyszerűen nem bírta. Akkor kerültek állami gondozásba a fiúk. De mindhármukat, a Lacit, az Ádámot meg a Viktort is húsvétra hazahozom.

– Ha születik még gyermeke, őt is politikusról nevezné el?

– Fideszesen kívül másról? Azt sohasem.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.