Internetes regisztrációra kéri a szurkolókat a magyar külügy

Internetes előzetes regisztrációra biztatja a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságra látogató magyar szurkolókat a Külgazdasági és Külügyminisztérium.
Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Franciaországba látogatók a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon regisztrálhatnak, amire nem a szurkolók nyomon követése miatt, hanem azért van szükség, mert az akár életmentő is lehet egy nem várt esemény után.

Magyar Levente azt tanácsolta a Franciaországban közlekedőknek, hogy lehetőség szerint minél korábban induljanak el úti céljaik felé.

Az államtitkár hangsúlyozta, a magyar állam és külügy mindent megtesz, hogy szavatolja a magyar emberek biztonságát Franciaországban, de erre akkor van nagyobb esély, ha a kilátogatók követik azokat az iránymutatásokat, amelyeket a Terrorelhárítási Központ (TEK) is megfogalmazott.

Hozzátette, a magyar labdarúgó-válogatott három meccshelyszínén (Bordeaux-ban, Marseille-ben és Lyonban) fix és mobil pontokon is jelen lesznek a magyar konzuli szolgálat munkatársai, akikhez információért, valamint balesetek, bűncselekmények utáni segítségnyújtásért is fordulhatnak a magyarok – írja az ATV.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.