Ingyen végezhetnek nyújtógyakorlatokat a debreceniek

Az Oláh Gábor utcai sportcentrum után a Debreceni Jégcsarnok mellett is ingyenesen használható, szabadtéri kondicionálóparkot adtak át. Kósa Lajos polgármester a park avatásán elmondta: a területen további sportberuházásokat is tervez az önkormányzat.

A politikus ismertetése szerint a 15 millió forintos költségekhez a Belügyminisztérium egy rögzített pályázatán nyert 12,5 milliót az önkormányzat, a hiányzó részt saját forrásból fedezték. A park különféle erősítő gyakorlatokhoz ad terepet: a gumírozott talajon elhelyezett eszközökkel kötélmászást, húzódzkodást és nyújtógyakorlatokat is végezhetnek a sportolni vágyók.     

Kósa Lajos elmondta: a jégcsarnok melletti területen egy műfüves, kivilágított futballpályát is építeni fognak. A jövőben egy sportolói szálláshelyeket biztosító épületet is elhelyeznének a környéken, így akár jégkorongcsapatok is edzőtáborozhatnak majd itt - jegyezte meg.     

A polgármester az MTI felvetésére - miszerint korábban arról beszélt, hogy jeges sportközpontnak is otthont adhat Debrecen - azt mondta: a jégcsarnok jelenleg is alkalmas élsportolók fogadására, de hosszú távon az Oláh Gábor utcai, jelenleg szabadtéri műjégpálya befedése is szükségessé válhat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.