Mészáros Antóniával indul a Szabad szemmel az ATV-n

Vasárnap indul az ATV új heti politikai prémiumműsora, a „Szabad szemmel”. A közéleti műsort Mészáros Antónia vezeti.

Mészáros Antónia évekig az MTV Az Este című műsorának egyik vezető arca volt. A műsor egyik szerkesztője Kardos Ernő, aki korábban a közszolgálati tévében dolgozott „Az Este”, majd „A szólás szabadsága” főszerkesztőjeként.

Mészáros Antónia
Mészáros Antónia

A köztévé „A szólás szabadságát” annak ellenére szüntette meg, hogy a műsor nézettsége átlagosan meghaladta a félmilliót. A köztévé mostani vasárnapi politikai műsora, „A lényeg” legutóbbi adása 265 nézőt vonzott.

Lapunk információi szerint az ATV új heti prémiumműsorának tervezésekor több címötlet is felmerült, köztük „A szólás szabadsága” vagy „A helyzet” is. Ezek meg is jelentek a sajtóban. Úgy tudjuk, ezek után Friderikusz Sándor levelet küldött az ATV-nek, amelyben azt írta, hogy nem szeretné, ha „A szólás szabadsága” címet bármelyik műsor felvenné. Friderikusz szerint ezt a címet Kretz Tiborral együtt találták ki 2002-ben, a műsor az ő nevéhez kötődött közel három éven keresztül. Ezért több oka is van arra, hogy ne adja át a találmányát-találmányukat. Ügyvédjével együtt úgy ítélték meg, hogy ezt a kérést egy telefonbeszélgetés után írásban is nyomatékosítják.

Információink szerint az ATV is megvizsgáltatta, hogy kié „A szólás szabadsága” név joga. A hivatalos adatok szerint „A Szólás Szabadsága” védjegynek a jogosultja nem Friderikusz Sándor, hanem a Magyar Televízió Rt. 2004. szeptember 13-a óta. Ennek ellenére az ATV akceptálta Friderikusz kérését, mert ez a cím erősen kötődik a személyéhez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.